Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Új vidámpark megépítésére és a Biodóm befejezésére tett ígéretet Vitézy Dávid

Úgy véli, a családok számára olyan kikapcsolódási lehetőségeket kellene biztosítani, mint amilyen a fővárosi vidámpark volt 2013 előtt.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Anikó
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A fővárosban 2013 óta nincs vidámpark, pedig a budapestieknek lenne rá igényük: korábban is felmerült már, hogy épülhetne egy vidámpark a XVII. kerületben, amit a polgármester sem ellenzett. Most pedig Vitézy Dávid tett ígéretet, mondván, megválasztása esetén azon fog dolgozni, hogy ismét legyen vidámpark Budapesten, s ehhez már a megfelelő helyszínt is megtalálta. „Én vállalom azt, hogy a legjobb európai üzemeltetőket és az összes nemzetközi tapasztalatot fölmérve igyekszem olyan befektetőket találni, akikkel új vidámparkot építhetünk Budapesten” – mondta.

Szerinte ennek nem a Városligetben lenne helye, hiszen ott más projektek valósultak meg, példaként említve a félbehagyott Biodómot. Majd azzal folytatta: „Például Észak-Csepelen, ahol egy óriási, több mint 30 hektáros, elhagyatott ipari terület van, létre lehetne hozni egy új, városi jelentőségű közparkot és az ipari épületek helyén egy új vidámparkot is”. Ezt követően arra tért ki, szerinte a fővárosi lakosok elvárják a vezetéstől, hogy az olyan félbehagyott projektek, mint a Biodóm, elkészüljenek. A főpolgármester-jelölt megjegyezte:

A létesítménynek csak a fenntartása is rengeteg pénzt emészt fel, cserébe nem hoz hasznot a városnak, így a Biodóm befejezése is prioritást fog élvezni, ha megválasztják. Elmondása szerint nagyon fontos, hogy a budapestiek számára elérhető szabadiős programokat biztosítson a városvezetés. Vitézy Dávid a Blikk talk!-ban vendégeskedve beszélt a jelölti programjáról, ahol kiemelte, hogy a budapesti rozsdaövezetek hasznosítása rendkívül fontos. Szerinte a régi vasúti területeken, amik jelenleg kihasználatlanul állnak, lehetőség lenne többek között bérlakások építésére.

Azok pedig elérhető lakhatást jelentenének az alacsonyabb jövedelműek számára. Hozzátette, hogy ezek olyan kérdések, amik Budapest érdekeit képviselik, így adott esetben szükség van a kormánnyal való együttműködésre, ha a projektek így megvalósíthatók – szemlézte a VG a Blikk talk!-ban elhangzottakat. De korábban azt is megírtuk, hogy Vitézy Dávid Lázár Jánosnak és Karácsony Gergelynek is nekiment, majd később egy másik ügy miatt is kritizálta a jelenlegi főpolgármestert.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.