Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Vitézy Dávid most egy másik ügy miatt ment neki Karácsony Gergelynek

Kiemelte, az ígéretek ellenére sem lett semmi az orosz metrókocsik klimatizálásából, nem ment börtönbe senki, és 2019 óta egy komolyan vehető vizsgálat sem volt.

...svg content...Fotó: MTI/Komka Péter
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az M3-as metró felújítása miatt Karácsony Gergely által életre hívott vizsgálóbizottság munkáját és annak eredményeit kérte számon a főpolgármesteren. „A Népszava mai cikke máris többre jutott az M3-as metró felújítása körül Tarlós István idején történt orosz befolyásolási kísérletek és a közbeszerzés előkészítése kapcsán, mint a Karácsony Gergely által életre hívott vizsgálóbizottság négy és fél év alatt” – írta a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzésben.

Az M3-as metrót később felújító orosz cég munkatársai az akkori főpolgármesternél, Tarlós Istvánnál is jártak a tender kiírása előtt a Népszava cikke szerint, a BKV telephelyén megtekinthették a járműveket, és a BKV vezetőit is meghívták Moszkvába. „Tarlós István persze tagad, vádaskodik, a BKV pedig nem válaszol” – emelte ki a főpolgármester-jelölt a Facebookon megjelent bejegyzésben, amit az Index szúrt ki. Majd azzal folytatta, a BKV vezetése azóta is változatlan, a nyolc éve a metrófelújítási szerződést aláíró vezérigazgató (ehhez egy fotót is csatolt) máig hivatalban van és nemrég kapott fizetésemelést. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Ezáltal úgy látja, „elég könnyen a végére tudna járni a városvezetés annak, mindez pontosan hogyan is történt. Befolyásolták-e az oroszok a metrótendert? Volt-e hatásuk arra, hogy minden más indulót kizártak, hogy ők győzhessenek? Hogy lehet, hogy ezeket az alapkérdéseket évek óta nem vizsgálta a fővárosnál senki?”. Ezt követően arra utalt, vajon mi az oka, hogy a Tarlós István idején megkötött orosz metrófelújítási szerződés kivizsgálása elmaradt az elmúlt években, és a tendert felügyelő összes szereplő máig a helyén van a Városházán és a BKV élén.

„Milyen összefonódás akadályozta meg Karácsony Gergelyt abban, hogy kivizsgálja azt az ügyet, amiről a megválasztása előtt még azt mondta, idézem: ’Ezért tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie’ – tette fel a kérdést Vitézy. Majd kiemelte, az ígéretek ellenére sem lett semmi az orosz metrókocsik klimatizálásából, nem ment börtönbe senki, mindenki a helyén van azóta is, és 2019 óta egy komolyan vehető vizsgálat sem volt. Mindemellett felidézte, még Zugló polgármestereként Karácsony Gergely azt mondta, a Fidesz és az MSZP háttéralkut kötött parkolásügyben, amin ő polgármesterként nem tudott változtatni.

„Jó lenne, ha Karácsony Gergely tisztázná, ezúttal az orosz metrók és az orosz befolyásolási kísérletek kapcsán milyen koalíciós alkuk akadályozták meg az ügy tisztázását” – jegyezte meg Vitézy Dávid, aki posztja végén egy vállalást is tett: „A következő ciklusban a végére fogunk ennek járni, és végre megkezdjük az M3-as vonatainak légkondicionálását is”. Korábban megírtuk, hogy a főpolgármester-jelölt Lázár Jánosnak és Karácsony Gergelynek is nekiment, Szentkirályi Alexandra pedig kijelentette, a jelenlegi főpolgármester a reptéri járatot is tönkretette.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

Győzelemmel köszöntek el Szoboszlaiék Klopptól a Liverpoolnál

A Liverpool számára már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezik be a szezont, de nem volt mindegy, milyen hangulatban köszönnek el Jürgen Klopptól.