Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,621 $

Vidámpark épülhet a XVII. kerületben, a polgármester sem ellenzi

Horváth Tamás szerint egy ilyen létesítmény kizárólag hivatalos engedélyekkel és szigorú szabályozás mellett valósulhat meg, de a kerület vezetése nem zárkózik el az ötlettől.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Index beszámolója alapján egy budapesti vállalkozó, Szabó József azt tervezi, hogy a világ legnagyobb vidámparkját építi meg Rákosmentén, ahol mindössze 4999 forint lesz a belépő, de annak birtokában minden eszköz használható lesz, s még bográcsozáshoz is kínál majd lehetőséget.

Ennek megvalósításához már több játékot beszerzett, köztük dodzsemeket és kisvonatokat, a célja pedig az, hogy egy 1500 négyzetméteres fedett dodzsempályát építsen fel, ezzel lekörözve a Kaliforniában találhatót, amely mintegy 600 négyzetméteres.

Eddig 150-200 millió forintot költött a projektre, idén pedig további 60 milliót szánna rá, de a végösszeg becslései szerint az egymilliárdot is elérheti. Majd hozzátette, a vidámparkot akkor is megépíti, ha ahhoz az önkormányzattól nem kap engedélyt.

Korábban Horváth Tamás polgármester elmondta, hogy egy ilyen létesítmény kizárólag hivatalos engedélyekkel és szigorú szabályozás mellett valósulhat meg, hiszen a kerületben élők érdeke az első, de a vezetés nem zárkózik el az ötlettől.

Szabó József elmagyarázta, ha az önkormányzat nem támogatná a tervét, akkor a vidámparkot egy alapítványon keresztül valósítja meg, a vendégek pedig annak tagjaként vehetnék igénybe a szolgáltatásokat. De egy másik kerület, vagy a XVII. kerület másik pontja is szóba jöhet helyszínként, miközben több befektető jelezte, hogy szívesen beszállna a projektbe.

Ennyi idejük maradt a jelölteknek leszedniük a választási plakátokat

Hamarosan minden pártnak le kell szednie a választási plakátjait, amit törvény ír elő, kezdve a meghatározott idővel, ami rendelkezésükre áll ehhez.