Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,74 Ft
Euró
385,25 Ft
Font
450,90 Ft
Bitcoin
69,828 $

Szentkirályi „kitakarítaná” a Gyurcsány embereivel teli városházát”

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje azt mondta, szeretné „kitakarítani” a Gyurcsány embereivel teli városházát.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra az elmúlt napokban nem egy élesebb kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergellyel kapcsolatban. Biztos benne, hogy a szálakat Gyurcsány Ferenc mozgatja a háttérből, és szerinte ezzel Budapest a csőd szélére sodródik, akárcsak korábban az egész ország Gyurcsány kormányzásának idején.

Szentkirályi ezt nem akarja hagyni, és nemrég megindította a kampányát, aminek ideje alatt Gyurcsányék is szóba kerültek. A Széll Kálmán téren volt jelen szombaton az aláírások miatt a korábbi kormányszóvivő, és hangsúlyozta, amiatt indul el a választásokon, mert a budapestiek sokkal többet érdemelnek. Soron kívül Erősödésnek indult a forint szerda reggel

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a júniusi önkormányzati választások fő tétje, hogy „megmaradunk-e a múltban”, ezért szeretné átvitt értelemben is „kitakarítani” a Városházát. Kiemelte, azt szeretné, ha lezárhatnák végre ezt a „borzasztó Gyurcsány-korszakot”, ezért esze ágában sincs visszalépni.

„Ma, amikor valaki bemegy a Városházára, úgy érzi, egy alternatív valóságba került, ahol fölállt a harmadik Gyurcsány-kormány.” – üzent Szentkirályi, aki szerint addig nem lesz rend, tisztaság az utcákon, amíg Karácsony Gergely együtt „bazsalyog” Gyurcsány Ferenccel. Ezzel együtt szerinte ebben az esetben a közlekedési káosz is marad a helyén.

Szentkirályi Alexandra közölte: a június 9-i választáson kiderül, hogy tovább tudunk-e lépni, „építkezhetünk-e végre” és a budapestiek problémáival tudunk-e foglalkozni. A sárga festékkel átfestett biciklisávok kérdését is megoldaná, ahogyan a levegő- és zajszennyezést. Ami pedig a köztisztaságot illeti, olyan a helyzet számára, mintha egy véget nem érő lomtalanítás történne. A választáson eldől, hogy „Gyurcsány Ferencnek lesz főpolgármestere vagy a budapestieknek” – mondta Szentkirályi Alexandra.

Liner/MTI

Szentkirályi szerint Karácsony a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül

Szentkirályi Alexandra megtudta, Karácsony Gergely a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül, aminek számos negatív hatása lehet.

Kollégáját is gyászolja Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt az iráni elnök hirtelen halála miatt, aki helikopter-balesetben vesztette életét.