Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tavaly nyár óta látni a Manchester Unitednél, hogy komoly gondok vannak. Már a nyári felkészülési szezon is véleményes volt, de akkor még takarózni lehetett azzal, hogy ezek csak barátságos mérkőzések. Ten Hag irányításával egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedt a csapat, és még mindig nem bocsátották el.

Miközben a Liverpool megtalálta Klopp utódját, nem sokkal később újabb pontokat veszítettek, ezúttal a West Ham United ellen. Közvetlen ezután lépett pályára a Manchester United az Old Traffordon, és mivel egy ideje nincs biztos meccs a Vörös Ördögök számára, volt miért izgulniuk a szurkolóknak. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Nem kezdődött rossz iramban a mérkőzés, a Burnley nagyon hamar helyzetbe került, majd jött az United. Egymást váltották a helyzetek, de a vendégek veszélyesebbnek tűntek, míg Onana magabiztosan állt a kapuban, nagy védéseket mutatott be, bár nemcsak emiatt vált főszereplővé szombat délután.

A második félidőben már az United volt veszélyesebb, gólokkal vezethettek volna, de továbbra is gyenge a helyzetkihasználásuk. Antony a 79. percben lefülelt egy rossz passzt, és szinte begyalogolt a kapuig, megszerezvén a vezetést. Ezzel azonban távolról sem volt vége az eseményeknek, ugyanis Casemiro és Onana kellemetlen helyzetbe hozta a csapatát.

A játékvezető a VAR segítségével hozta meg a döntést, és miután Onana letarolta az ellenfelet, járt a büntető. Más kérdés, hogy akkor már nem volt ott a labda, és nem lehetett megjátszani a játékost, mégis járt a 11-es, amit magabiztosan értékesített a Burnley. Ezzel a döntetlennel az United a 6. helyen áll 54 ponttal az 53 pontos Newcastle mögött, előttük a 60 pontos Tottenhammel, akik két mérkőzéssel játszottak kevesebbet. A Burnley ugyan a 19. helyen áll, továbbra is adott az esély arra, hogy kiharcolják a bennmaradásukat.