Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Megint pontokat veszített a Liverpool, a hajrában állt be Szoboszlai

Szoboszlai Dominik a hosszabbításban állt be a West Ham United elleni fordulatos mérkőzésen.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Nem a legjobb előjelekkel és hangulatban várhatta a West Ham United elleni angol bajnoki mérkőzést a Liverpool. Legutóbb az Everton elllen kaptak ki 2-0-ra, még csak gólt sem tudtak lőni, ami csak még nehezebb helyzetbe hozta őket. Szoboszlai Dominik azon a mérkőzésen kezdőként valamivel több mint 60 percet kapott.

Klopp is megszólalt a liverpooli vereség után, ami fájó volt számára, mert lehetséges, hogy ez az utolsó ilyen derbije volt. Miután az Arsenal és a Manchester City is nyert, a Liverpool ezzel fontos pontokat bukott, de nem akarták feladni a küzdelmet, még akkor sem, ha már nem az ő kezükben van a cím sors. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Szoboszlai visszakerült a kispadra, Klopp nem jelölte a kezdőben szombat délután, de Salah, Nunez és Gomez is csere volt, akik a 79. percben állhattak be Díaz, Endo és Alexander-Arnold helyén. Ugyan nem kezdett rosszul a Liverpool, nem lehetett azt mondani, hogy a hazai csapat tehetetlen volt.

A hosszabbításban állt be Szoboszlai

Sőt, a 43. percben Kudus passzából Bowen megszerezte a vezetést. Megint egy beadott labdából volt eredményes Moyes csapata, amire a második félidő legelején Robertson válaszolt egy szerencsésebb góllal. Nem sokat látott a West Ham kapusa a lövésből, de talán hamarabb is elindulhatott volna a labda irányába.

A 65. percben jött az újabb fordulat, amikor Soucek összehozott egy öngólt, így máris a Liverpool volt előnyben. Sőt, a 77. percben Antonio villant meg egy góllal, ezúttal Bowen gólpasszt adott, és minden kezdődhetett elölről. Az oldalvonalon, közel a kispadhoz Salah igencsak feszült volt, valószínűleg hamarabb állt volna be, de már az is furcsának tűnt, hogy kispados.

2-2 után Nunez ziccerbe kerülhetett volna másfél méterrel a kaputól, de mentettek előle. Mindenki csak fogta a fejét, az elmúlt hetek egyik legnagyobb mentését láthattuk, majd Elliott megrezgette a felső lécet. Szoboszlai is lehetőséget kapott, az 5 perces hosszabbításban állt be. Végül maradt a 2-2, amivel újabb pontokat veszített a Liverpool, és úgy 75 pontosak a 76 pontos Manchester City mögött, hogy a címvédő két meccsel kevesebbet játszott, addig Arsenal egy mérkőzéssel kevesebbet játszva 77 ponttal várja a folytatást.