Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,09 Ft
Euró
386,62 Ft
Font
454,37 Ft
Bitcoin
69,526 $

A legtöbb brit tejgazdaság figyelmen kívül hagyja az előírásokat, a trágyát a folyókba öntik

Komoly problémákat fedeztek fel a brit tejgazdaságoknál.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lomig
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egyesült Királyságban a tejtermelő gazdaságok többsége megszegi a szennyezésre vonatkozó előírásokat, ennek következtében pedig hatalmas mennyiségű tehéntrágya kerül a folyókba.

Midez azért is problémás, mert amikor az állati ürülék a folyóba kerül, a szennyvízben található tápanyagok, például nitrátok és foszfátok felhalmozódnak a vízben, ami algavirágzást eredményez, s megfosztja a vízfolyást az oxigéntől, elzárja a napfénytől, megfojtva a halakat és más vízi élőlényeket. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

Az információszabadságról szóló törvények alapján közzétett új adatokból kiderült, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség által 2020 és 2021 között ellenőrzött 2475 angol tejgazdaság 69 százaléka sértette meg a környezetvédelmi előírásokat.

A Guardian szerint a probléma pedig az egész Egyesült Királyságban elterjedt: Walesben a Natural Resources Wales által 2020 és 2022 között ellenőrzött 83 tejgazdaság 80 százaléka nem felelt meg a környezetszennyezés elleni előírásoknak.

Észak-Írországban a Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Vidékügyi Minisztérium által 2020 és 2022 között ellenőrzött 339 tejgazdaság 50 százaléka nem felelt meg a jogszabályoknak, Skóciában pedig a Skót Környezetvédelmi Ügynökség által 2020 és 2023 között eredetileg ellenőrzött 114 tejgazdaság 60 százaléka nem tartotta be az előírásokat.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.