Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Oroszország rakétacsapással honorálja a gabonamegállapodást, kiakadt a nagykövetség

Házromok Odesszában 2022. július 19-én,miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA
not image

Nagy Noel

2022. július 23. - 14:03

Az orosz hadsereg újabb rakétacsapást mért Odessza városára, nemsokkal azt követően, hogy az ENSZ és Törökország közvetítésével megállapodtak a gabonaexportok engedélyezéséről.

Megszokhattuk már Oroszországtól, hogy nem igazán szokták betartani a megállapodásokat és nem szabad bízni bennük. Ezt játszottak el nem egy alkalommal, amikor még Mariupol ostroma idején humanitárius folyosókban állapodtak meg az ukránokkal.

Mint emlékezetes, Mariupol brutális ostrom alá került és végül elesett az oroszok előtt. Minden egyes alkalommal, amikor létrejött egy megállapodás az oroszok és az ukránok között a civilek kimenekítéséről, az oroszok ezt azonnal megszegték és bombázták az útvonalakat.

Kísértetiesen hasonló események játszódtak le most Odesszában is, miután Oroszország és Ukrajna megállapodott abban, hogy az oroszok engedélyezik az ukrán kikötőkben állomásozó több tíz tonnányi gabonának az áthaladását.

Oroszország ugyanis rakétacsapást mért az egyik legfontosabb ukrán kikötővárosra, Odesszára, a megállapodást követően egy nappal. Nem meglepő, hogy ez megint kiverte sokaknál a biztosítékot, többek között Bridget A. Brinknél, az USA ukrajnai nagyköveténél:

„Vérlázító. Oroszország csapást mér Odessza kikötővárosára kevesebb mint 24 órával azután, hogy aláírták a megállapodást a mezőgazdasági exportok engedélyezésére. A Kreml továbbra is fegyvert gyárt az élelmiszerből. Oroszországot felelősségre kell vonni”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ukrajna ankarai nagykövetsége sem hagyta szó nélkül az oroszok akcióját, ők is kiemelték, hogy nem kellett egy nap, hogy kiderüljön, az oroszok megint nem nagyon akarják tartani a megállapodást:

„Az Odesszára lőtt orosz rakéták gyakorlatilag Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és Recep Tayyip Erdogan török elnök arcba köpése Vlagyimir Putyin által, akik rengeteg tettek a megállapodásért és Ukrajna hálás is nekik”

Mint a The Guardian is idézte, Ukrajna megkérte az ENSZ-t és Törökországot, hogy biztosítsák, Oroszország teljesíti kötelezettségeit és biztonságot folyosót biztosít a gabonaexportoknak a Fekete-tengeri kikötőkből.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.