Clouds
21 Budapest
Dollár
368,37 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
27,984 $

Az oroszok holttesteket égethettek el a herszoni szeméttelepen

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyiek arról számoltak be a Guardian munkatársainak, hogy az oroszok megszállása alatt a herszoni szeméttelep no-go zónává vált, ahol elesett társaik holttestét égették el.

Herszon határában van egy szeméttelep, az ott található kupacok alapján pedig sejteni lehet, hogy mi történt ott: a helyiek és a dolgozók arról számoltak be, hogy mindenütt orosz egyenruhák és sisakok bukkannak elő a sárból, miközben sirályok százai és kutyák keringnek a környéken.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

Miután az oroszok megszállták Herszont, a helyiek már nem tudták kivinni szemetüket a szeméttelepre, elmondásuk szerint ugyanis a megszálló erők no-go zónává minősítették a területet, és nagyon komolyan elbarikádozták azt a kíváncsi szemek elől.

A nagy titkolózás kapcsán a Guardian munkatársainak több lakos és a helyszínen dolgozó munkás is arról nyilatkozott, hogy a megszálló erők a telepen elesett bajtársaik holttestét rakták le, majd égették el.

A helyiek arról számoltak be, hogy több alkalommal is látták, ahogy orosz teherautók érkeznek a helyszínre, melyekből fekete zsákokat pakoltak ki, amiket aztán meggyújtottak. Elmondásuk szerint ezután hatalmas füstfelhő borította az eget, és az égő hús elviselhetetlen bűze árasztotta el a környéket.

Szerintük az oroszok a nyáron történt súlyos harcokban elesett bajtársaik holttestét akarták eltüntetni, ennek kapcsán pedig egy helyi lakos, Irina megosztotta, hogy minden alkalommal, amikor az ukrán fegyveres erők lőni kezdték az oroszokat, az orosz erők társaik maradványait a szeméttelepre szállították, majd elégették őket.