Dollár
419,61 Ft
Euró
405,91 Ft
Font
453,91 Ft
Bitcoin
18,780 $

Orbán Viktor: a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, az első határvadászok eskütételén a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én. A kormányfő mögött, az első sorban Papp Károly, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár (b), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 10. - 11:27

Orbán Viktor miniszterelnök ismét megerősítette, hogy Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.

A magyar miniszterelnök is látja, hogy milyen súlyos a helyzet Európában, miután az orosz szankciók nem működőképesek, és a kontinensen élők egyre nehezebben jönnek ki a fizetéseikből az áremelkedések miatt.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Magyarországon is jelentősek a növekedések, a legutóbbi hónapban is látványos volt az árnövekedés, és ennek még távolról sincs vége. Ameddig a szankciók érvényben maradnak és a háborús felek nem kötnek egymással békét, ez csak rosszabb lehet.

Orbán igyekszik megtenni mindent, ami csak szüksége és lehetséges, ugyanakkor egy bizonyos ponton túl ő sem képes csodákra. A kezdetek óta azon a véleménye van, hogy a szankciós politika nem működik, miközben Oroszország degeszre keresi magát.

„Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából.” – írta a közösségi oldalán Orbán szombat délelőtt.

„Ami van, azt máshonnan kell idehozni, hiszen energia nélkül nem tudunk működni, még az innovációnak is az energia az alfája és az ómegája. További probléma, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága.”

„Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül.”

„Most politikai okokból Európában sorban mondanak le különböző energiaforrások használatáról, és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben. Kevés kontinens van olyan nehéz helyzetben, mint mi, de csak a mi kontinensünk nehezíti el ennyire a saját életét.”

„Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza. Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”