Októberben jelenhet meg a Huawei forradalmi okostelefonja

Huawei
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 21. - 00:44

A várakozásokkal ellentétben elmaradt a nagy augusztusi bejelentés a kínai gyártó részéről, így minden bizonnyal csupán következő hónapban debütálhat a P50 modellsorozat.

A GizChina bennfentes iparági szivárogtatásokra hivatkozva arról tudósított, hogy a Huawei P50 készülékek bemutatóját október 21-én rendezhetik meg, mégpedig egy nagyszabású show keretei közt, melyet az osztrák fővárosban, Bécsben fognak megtartani.

Múlt héten lengették be ezt a dátumot, akkor azonban még nem volt szó arról, pontosan milyen termékekről hullhat le a lepel az eseményen. Mint később kiderült, elképzelhető, hogy a P50 is a bemutatandó eszközök között szerepelhet, hiszen a Huawei hivatalos posztere is erősen a Pro változat külsejére utal.

Ha végül igaznak bizonyulnak a híresztelések, akkor már nemcsak a Pro, hanem a Mate változatot is felfedhetik, bár erre még ne vegyünk mérget, érdemes lesz kivárnunk azt az egy hónapot, ami még a show-ig hátravan.

A Mate modellszériáról nem sokat tudni azon kívül, hogy ugyanazt a kamerarendszert kaphatja meg, mint a P50 sorozat, illetve lapkakészlet terén sem történhet nagy változás, így a Qualcomm Snapdragon 888 chipjét ültethetik a belsejébe.