Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

„Nyugati befolyás ellen harcoló” központot hozott létre az orosz jobboldal

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Szergej Sojgu védelmi miniszter megbeszélést folytat Moszkvában 2019. február 2-án. Putyin bejelentette, hogy Oroszország felfüggesztette részvételét a szárazföldön állomásoztatott közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerzõdésben, valamint elrendelte a Kalibr manõverezõ repülõgépek szárazföldi változatának és a szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakétának a kifejlesztését. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az elõzõ nap jelentette be, hogy az Egyesült Államok megkezdi kivonulását az INF-egyezménybõl, és felfüggeszti a szerzõdésbõl eredõ kötelezettségvállalásait. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij
not image

Nagy Noel

2022. június 24. - 23:19

Oroszország az Ukrajna elleni invázióval részben a befolyási övezetét akarja kiterjeszteni, ám ennek biztosítása érdekében nem csak háborús eszközökhöz nyúlnak.

Vezető jobboldali orosz politikusok jelentették be, hogy létrehozzák az Orosz Konzervatívok Elemzőközpontot, állításuk szerint azért, hogy az orosz kultúrát ért külföldi befolyás ellen küzdjenek – derült ki a Rusk.ru hírleveléből.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

A csoportnak Leonyid Resetnyikov nyugdíjazott főhadnagy lesz a vezetője és több, Oroszországban ismert jobboldali gondolkodó és politikus is a vezetői, illetve szakértői között szerepel.

Néhány éve ezt mindössze csak egy kisebb csoportosulásnak tekintette volna a közvélemény, ám jól mutatja, hogy Putyin körei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a politikai gondolkodás a jobboldalra tolódjon.

A jelenlegi helyzetre tekintettel pedig érdemes megjegyezni ennek a csoportnak a nevét, mert fennáll az esélye, hogy a Kreml egyfajta ideológiai laborjaként szolgálhatnak a jövőben.

Az sem elképzelhetetlen, hogy tanácsadó szerepet fognak betölteni, ezért mindenképpen érdemes figyelni innentől a tevékenységüket.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja