Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

A Momentum is azt mondja, hogy a Fidesz részlegesen kivezeti a benzinárstopot

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. augusztus 1. - 03:51

Egy újabb baloldali párt, mely azt mondja, hogy a Fidesz részlegesen kivezeti a benzinárstopot, ami szerintük újabb problémákhoz vezethet.

A DK szerint a Fidesz azon dolgozik, hogy kivezessék a hatósági árakat a kutakról, így később mindenki a piacon áron tankolhat. A piaci ár jelenleg sokkal magasabb, mint a hatósági ár, amiről szombaton tettek fontos bejelentést.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

A taxisok kimaradnak a körből, mivel a kormány szerint ellenkező esetben azonnal 60%-os áremelést hajtanának végre a tarifák területén. Ez pedig nem engedhető meg, különösen ebben a rendkívül nehéz helyzetben.

„A Fidesz végighazudta a kampányt és a választás óta eltelt hónapokat is: becsapták a magyarokat és mély válságba sodorták a gazdaságot. A magyar családok megélhetése alól az elmúlt három hónapban kirúgta a széket a Fidesz.” – írta a Facebook oldalán a Momentum.

A DK-hoz hasonlóan a Momentum is azon a véleményen van, hogy a benzinárstop részleges kivezetés alatt áll, ami szerintük hasonlóan nagy problémát okoz a családoknak, mint a kata eltörlése, vagy a rezsiemelés.

„A benzinárstop részleges kivezetése hasonlóan nagy problémát okoz a magyar családoknak, mint a kata eltörlése és a rezsiemelés, ez ugyanis újabb brutális élelmiszerár-emelkedést okozhat a szállítmányozás megnövekedett terhei miatt.”

A Momentum javaslata szerint csökkenteni kell a fuvarozók számára az útdíjhasználati díjat, amivel mérsékelni lehetne az elszabadult inflációt. Hangsúlyozták a „brutális benzináremelés” nem járhat az élelmiszerárak brutális emelkedésével.

„A Momentum azt javasolja a lakosságot sújtó plusz terhek enyhítése érdekében a kormánynak, hogy csökkentsék a fuvarozók számára az útdíjhasználati díjat: ezzel mérsékelni lehet az elszabadult inflációt. A brutális benzináremelés ne járjon az élelmiszerárak brutális emelkedésével! Kata NINCS. Rezsicsökkentés NINCS. Adóemelés VAN – ezt jelenti az orbáni káoszkormányzás.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.