Kiderült, miért nem engedte el Mbappét a PSG a Real Madridhoz, aki mégis hosszabbíthat

Fotó: Instagram/ Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 15. - 06:12

Leonardo sportigazgató érdekes információkat árult el arról, hogy a PSG miért nem engedte el Mbappét a Real Madridhoz.

A Real Madrid egészen a végsőkig kivárt az ajánlataival, és annak ellenére ajánlott csillagászati összegeket a francia támadóért a nyári átigazolási szezon fináléjában, hogy Mbappé szerződése jövőre lejár, amit szándékosan nem hosszabbított meg miattuk.

Az utolsó ajánlat 220 millió euróról szólt, de még erre is nemet mondott a PSG. Az RMC Sport a cikkében arról ír, hogy Leonardo szerint a PSG soha nem gondolt arra, hogy ezen a nyáron elengedje a csatárát a LaLiga rekorderhez.

Sőt, nemcsak, hogy soha nem gondolt arra, hogy ezen a nyáron megváljanak Mbappétól, még azt is lehetségesnek tartja, hogy hosszabbítsanak vele. A Canal+ televíziós csatornának adott interjúban elhangzott az is, hogy a PSG mindvégig kitartott a döntése mellett, nem volt más opció számukra.

„Soha nem gondoltunk arra, hogy Kylian nélkül folytassuk. Nem voltunk elégedettek a Real Madrid viselkedésével. Nem voltunk elégedettek azzal, ahogy a Real Madrid viselkedett. Az átigazolási szezon utolsó felében kezdtek el tárgyalni a világ egyik legjobb játékosáról, és ez egy olyan helyzetet teremtett számunkra, ami nem tetszett nekünk.”

„Egyértelmű volt az ajánlat, de az nem volt elegendő, kevesebb volt, mint amit mi fizettünk érte korábban. Az utolsó ajánlat, amiről beszéltek, végül nem érkezett meg. Nem lehet két, három vagy négy hónapot letudni így, és csak úgy megváltoztatni a terveket.”

Sztárkapust igazolhat a Barcelona, kihívót kaphat ter Stegen

Leonardo továbbra is arra koncentrál, hogy valahogy meggyőzzék a franciát a hosszabbításról. „Nem hiszem, hogy Kylian távozni fog a szezon végén… Senki sem gondol a PSG jövőjére nélküle. Kylian a felszínesség és a mélység közötti különbséget képviseli. Mély a kapcsolata a PSG-vel, ami miatt semmi másra nem gondolunk.”

„Kylian sok mindent képvisel, és nemcsak amiatt, mert francia vagy a világ egyik legjobb játékosa. Olyan lénye van, amit szeretünk, és amit mindenki szeret. Ő egy mesés játékos. Messi, Neymar és Kylian triója nem egy olyan dolog, amit csak egy évre kell nézni.” – fogalmazott a sportigazgató, aki ígéri, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a trió együtt maradjon.