Sztárkapust igazolhat a Barcelona, kihívót kaphat ter Stegen

André Onana, az Ajax kapusa (k) gólt kap a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének harmadik fordulójában játszott PAOK - AFC Ajax elsõ mérkõzésen a szaloniki Toumba Stadionban 2019. augusztus 6-án. MTI/EPA/ANA-MPA/Szotirisz Barbaruszisz
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 14. - 16:07

Korlátozott pénzügyi lehetőségei vannak az FC Barcelonának, viszont ezen belül megpróbálnak minél okosabban mozogni.

A CBS információira támaszkodva a Mundo Deportivo pedig arról számolt be, hogy egy korábban La Masiában nevelkedett, ámde onnan elbocsátott játékossal bővíthetik repertoárjukat, mint ahogyan azt a korábbi évek során többször megtették.

A sajtóértesülések szerint ugyanis André Onana, az Ajax kameruni kapusa lett a következő célpontjuk, aki korábban a katalánok akadémiájának ékes tagja volt, ám mint megannyi játékoshoz hasonlóan, az ő kezét is elengedték.

Ez már többször előfordult a Barcelonával, hogy korábbi akadémistáik szép karriert futottak be a klub berkein kívül, elég csak Dani Olmóra, Gerard Deulofeura, Mikel Artetára gondolni. Voltak olyanok is, akiket visszahoztak, mint Gerard Pique vagy Cesc Fabregas.

Laportáék pedig úgy néz ki, folytatják ezt az átigazolási sémát, hogy korábbi akadémistákat próbálnak visszarántani. Ezt Eric Garcia esetében már sikerrel megtették, Dani Olmo kapcsán már a szóbeli megállapodás megvan, Onana pedig a következő lehet.

Onana esetében viszont egyetlen probléma van, hogy jelenleg eltiltását tölti, miután doppingoláson kapták. Amint letölti azonban büntetését, biztosan visszatérhet a legnagyobbak közé, első körben az Ajax kapujába.

A katalánoknak ugyanakkor versenytársakkal is meg kell birkózni, ugyanis az Internazionale is kinézte magának a kameruni kapust, mivel szlovén hálóőrük, Samir Handanovic a korából adódóan közel áll a visszavonuláshoz.