Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Mbappé lett a francia válogatott új csapatkapitánya – Griezmann csalódott

Fotó: MTI/AP/Michel Euler
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kylian Mbappé kapta a megtisztelő feladatot, hogy ő legyen a francia válogatott csapatkapitánya, noha a döntés nem mindenki tetszését nyerte el.

Az ESPN jelentése szerint kedden Mbappét nevezték ki a francia válogatott új csapatkapitányává, csütörtökön pedig egy sajtótájékoztató keretében osztották meg, hogy Mbappé feladata ezentúl csapatkapitányként többek között az lesz, hogy összekösse a régi és az új generációs játékosokat a csapatban.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Mbappét kedden nevezték ki Hugo Lloris helyére, miután a 36 éves kapus januárban bejelentette, hogy nemzetközi szinten visszavonul. A 24 éves Mbappé pedig egészen konkrét feladatokat is kapott Didier Deschamps edzőtől. Erről pedig maga is beszélt egy sajtótájékoztató keretében:

„Azt akarja, hogy én legyek a közös nevező, aki előre viszi a csapatot. Én vagyok az összekötő kapocs a generációk között. Én vagyok a hazám kapitánya, ez alól nem lehet kibújni. Ez egy új felelősség. Természetesen elvállalom, de ez nem fog változtatni a játékomon, de talán a viselkedésemen igen.”

Mbappé elárulta, Antoine Griezmann csapatkapitány-helyettes csalódott a döntés miatt, ami érthető is, hiszen a 32 éves játékos már nagyon régóta a csapatban van, és először 2014-ben lépett pályára hazája színeiben. Mbappé azonban jelezte, teljesen megérti Griezmann reakcióját:

„Ez egy várható reakció. Mondtam neki, hogy én is ugyanígy reagáltam volna. Ő talán a legfontosabb játékos a Deschamps-éra alatt. Nem vagyok a hierarchikus felettese. Ő és én kéz a kézben próbáljuk majd lehetővé tenni, hogy a csapat globális szinten is érvényesüljön. Ha van mondanivalója a csapatnak, leülök és meghallgatom.”