Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Máris megnevezték Luis Enrique utódját

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Robert Ghement
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Csütörtök reggel érkezett a bejelentés, hogy a spanyol válogatott szövetségi kapitánya lemondott pozíciójáról.

Luis Enrique azt követően jelentette be lemondását, hogy Spanyolország már a legjobb 16 között kiesett a vb-ről, miután Marokkó tizenegyespárbajban legyőzte a 2012-es világbajnokot – számolt be a 90min.com.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A szövetség nem sokkal később megerősítette, hogy az U21-es válogatott eddigi vezetőedzőjét Luis de la Fuente-t nevezik ki a felnőtt együttes szövetségi kapitányának. További hivatalos információkat hétfőn közölnek az edzőcseréről.

“Luis de la Fuente az elmúlt években sikerrel irányította a korosztályos válogatottakat. A 2015-ös évben Európa-bajnokságot nyert az U19-es válogatottal. A 2018-as Mediterrán Játékokon pedig aranyérmes volt a 18 éven aluliak csapatával.”

„Ezt követően 2018 júliusában kinevezték U21-es edzőnek, majd egy évvel később Olaszországban Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, miután a döntőben 2-1-re felülmúlták Németországot. A tokiói olimpián ezüstérmet szerzett Spanyolországgal” – indokolta a szövetség a választást.

„Az új edző márciusban debütál az Európa-bajnokság selejtezősorozatában, Norvégia és Skócia ellen már Fuente ülhet a kispadon. Luis de la Fuente-t december 12-én, hétfőn mutatják be a Ciudad del Futbol Luis Aragones termében” – közölték.