Már tudjuk, miért emelkedik tovább az iPhone 15 Pro ára

Fotó: Unsplash/Ash-Lab
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Már csak néhány nap választ el minket az idei Apple csúcskészülékek bemutatójától, amelyek egyes esetekben jelentős változást is magukkal hozhatnak.

Az elmúlt hónapokban keringő információk szerint az iPhone 15 Pro borítékolhatóan drágább lesz elődjénél, az áremelést pedig az Apple által bevezetett két fontos újítás váltotta ki.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Az Apple ismét úgy döntött, hogy a vásárlók legnagyobb bosszúságára a Pro modellek esetében felfelé módosítja árlistáját. A spekulációk szerint az Egyesült Államokban 100 és 200 dollár közötti áremelkedés várható, azt azonban még nem tudni, hogy a magyar piacra vetítve mindez mit jelent, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy túl sok jót biztosan nem.

Luke Lin, a DigiTimes Research vezető elemzője szerint is áremelés előtt áll a Pro sorozat, azonban hozzáteszi, hogy eközben a megfizethetőbb kiadások árainak stabilnak kell maradniuk, így a 15 és 15 Plus ára változatlan maradhat.

Az iPhone 15 Pro áremelkedésének két oka van

Az iPhone 15 Pro sorozat áremelkedésének egyik oka az új titánváz, amely a jelenlegi modelleken található rozsdamentes acélt váltja majd. Az új ötvözetnek köszönhetően az új iPhone-ok várhatóan könnyebbek lesznek, mint elődeik.

A szakértő emellett kiemeli, hogy az iPhone 15 Pro Max készülékbe várhatóan egy periszkóplencsét is beépítenek, ami létfontosságú ahhoz, hogy a csúcsmodell immár zfomképességek terén is felvegye a versenyt a riválisok megoldásaival.

Érdekesség, hogy az egyre növekvő árcédula ellenére az Apple arra számít, hogy az iPhone 15 Pro sikeres lesz. A Digitimes elemzője által megszerzett információk szerint a márka úgy kalkulál, hogy az iPhone 15 Pro Max lesz a legkelendőbb iPhone, épp ezért a beszállítóknak leadott rendelések között is első helyen szerepel, a csúcsmodellt az iPhone 15 Pro, iPhone 15 és iPhone 15 Plus követi, vagyis az Apple továbbra is úgy gondolja, hogy a legdrágább modellekre mutatkozik majd a legnagyobb kereslet.