Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Lavrov: akik Putyin egészségét „megkérdőjelezik”, forduljanak az elnök külföldi vendégeihez

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) Vang Ji kínai külügyminiszterrel folytatott tárgyalásai közben a Fekete-tenger partján fekvő, Bocsarov Rucsej rezidenciáján Szocsiban 2019. május 13-án. Balról Szergej Lavrov külügyminiszter. MTI/EPA/Pool/Alekszandr Nyemenov
not image

Takács Petra

2022. május 2. - 10:59

Több elmélet és hír is kering annak kapcsán, milyen betegségekkel küzd az orosz elnök, ám Szergej Lavrov szerint erről kérdezzék meg Putyin külföldi vendégeit.

Az orosz külügyminiszter egy tévés interjúja során mondta el, hogy azok, akik Vlagyimir Putyin egészségi állapotát megkérdőjelezik, forduljanak az elnök külföldi vendégeihez és érdeklődjenek a tapasztaltakról.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Úgy véli, azokat kellene megkérdezniük, akik a közelmúltban találkoztak az orosz vezetővel, mint például Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, ezzel pedig azon megjegyzésekre és elméletekre reagált, amelyek a Nyugaton keringenek, miszerint Putyin nincs túl jól – írta a TASS.

A találgatások szerint az elnök gyomorrákkal és Parkinson-kórral küzd, emellett a keze is gyakran remeg, a General SVR orosz Telegram csatorna pedig bennfentes információkra hivatkozva azt írta, Putyin már egy helyettest is kinevezett arra az időszakra, amíg állapota nem javul egy esetleges orvosi beavatkozást követően.

Ez alapján Nyikolaj Patrusev egykori KGB-tiszt, az orosz Biztonsági Tanács titkára vehetné át egy időre Oroszország vezetését, aki az ukrajnai háború orosz stratégiájának egyik megalkotójaként is ismert, erről pedig az Index is beszámolt.