Lángba borult egy busz Pakisztánban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Fotó: EPA/ISRAR UL HAQ
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

18 ember elhunyt, 16 pedig súlyosan megsérült a balesetben.

A Sky News jelentése szerint vasárnap reggel egy busz épp Iszlámábád felé tartott egy autópályán, amikor egy furgonnak ütközött, mely a városközi autópálya leállósávján parkolt, majd lángba borult. Mindkét jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Fahad Ahmed vezető rendőrtiszt megosztotta, a buszon mintegy 40 utas tartózkodott, s miután kigyulladt, az utasok az ablakon próbáltak kimenekülni, sokan pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Összesen 18 ember vesztette életét, 16-an pedig megsérültek.

Ahmed azt is elárulta, hogy a furgonban három hordó benzin volt, ami „pokoli tüzet okozott, végül pedig „a buszt és a furgont is elnyelte”. Több sérült utas állapota válságos, hiszen súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Pakisztánban sajnos gyakoriak az ehhez hasonló tragikus kimenetelű balesetek, hiszen a közlekedők ritkán tartják be a közlekedési szabályokat, az utak pedig a legtöbb vidéki területen nagyon rossz állapotban vannak.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, januárban több mint 40 ember vesztette életét, miután egy autóbusz szakadékba zuhant és kigyulladt a dél-pakisztáni Beludzsisztán tartományban.