Koronavírus vagy megfázás? Ezekre a tünetekre ügyeljünk!

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 18:40

Néha nehéz megállapítani a különbséget a koronavírus-fertőzés és a nátha között, azonban van néhány tünet, amelyekkel könnyebb elvégezni magunkon a diagnózist.

A Webbeteg összeállításából kiderült, a különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat csak laboratóriumi teszt tud mondani, egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amelyek alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni talán lehet a betegséget.

A koronavírus-fertőzés leggyakoribb tünetei között tartják számon a lázat, a száraz köhögést, a légszomjat, az íz- és szaglásérzékelés elvesztését, az orrfolyást, a fejfájást, a szédülést, az izom- és torokfájdalmat, a mellkasi és hátfájdalmat, illetve a hasmenést.

A portál még egy táblázatot is készített a tünetek elkülönítéséről, ezáltal nagyjából belőhetjük saját magunknak is, hogy éppen mely betegséggel küzdhetünk.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Szakértők azt javasolják, hogy ha a tünetek alapján felmerül a fertőzés gyanúja, tekintsük magunkat koronavírusosnak mindaddig, amíg ennek az ellenkezőjét nem igazolja egy teszt.

Fotó: Webbeteg