Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

További Hírek

Az amerikai Nemzeti Rákintézet (NCI) becslései szerint idén közel 151 ezer új esetet regisztráltak, ezért különösen fontos, hogy időben sor kerüljön a szűrővizsgálatokra.

Az omikron által okozott megbetegedés körülbelül feleannyi esetben okoz tüdőgyulladást, mint a korábbi változatok, azonban hetekkel a fertőzés után is tapasztalhatók poszt-covid tünetek.

Bár covidosként bizonyos tünetek általánosnak számítanak, úgymint a derékfájás, azonban a folyamatos láz egyáltalán nem tudható be elhanyagolható tünetként.

A koronavírus-járvány miatt háttérbe szorult az influenza, és a tavalyi ilyenkor szokásos, szezonális járvány is elmaradt – a koronavírus azonban cseles, ezért könnyedén hihetjük azt, hogy influenzásak vagyunk.

Egy friss tanulmány egy olyan modellezési eljárást alkalmazott, melynek segítségével az első tünetek megjelenésekor előrejelezhető, hogy mely variánssal fertőződtünk meg.

Habár még csak egy hónapja detektálták, az omikron máris átvette az irányítást, és dominánssá vált.

Néha nehéz megállapítani a különbséget a koronavírus-fertőzés és a nátha között, azonban van néhány tünet, amelyekkel könnyebb elvégezni magunkon a diagnózist.

A koronavírus okozta fájdalom egyes fertőzöttek számára még a betegség lefolyása után sem ér véget.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a légúti megbetegedésekkel orvosi rendelőbe kerülő fiatalok és idősek száma, ami a fertőzések szezonális jellegéből adódik, de vajon mi a különbség az egyes panaszok között?

Az orvosok az elmúlt másfél év alatt kitapasztalták, pontosan milyen tünetegyüttesek jelentkeznek, miután valaki felgyógyult a koronavírus-fertőzésből.