Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Máris kirúgták Patrick Vieirát a Crystal Palace-tól

Fotó: EPA/Daniel Hambury
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

18 hónap után menesztették az állásából az Arsenal legendáját, aki az elmúlt időszakban a Crystal Palace-t irányította a Premier League-ben.

Patrick Vieira a valaha volt egyik legjobb középpályás volt, és nem is lehet kérdés, hogy a legszebb időszakát az Arsenal színeiben töltötte 1996 és 2005 között. Később rövid ideig a Juventus játékosaként lépett pályára, majd az Inter Milánhoz került 2006 és 2010 között.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Pályafutását meglepő módon nem Franciaországban vagy egy távoli országban fejezte be, hanem Angliában. Az AC Milánt is megjárt klasszis 2011-ben Manchesterben, a City játékosaként vonult vissza egy hosszú és sikeres karrier végén.

A 46 éves sztár 2013-ban kezdett el edzősködni, először Angliában, majd az USA-ban, ahonnan egészen a Nice csapatáig repült. 2021-től pedig a Premier League-ben vállalhatott munkát, ám nem sokáig, mert a Crystal Palace menesztette.

Nehéz döntést hozott a Palace

A Crystal Palace jelenleg a 12. helyen áll a bajnokságban 27 megszerzett ponttal, de így sincsenek messze a kiesőhelyektől. A vezetőség ennél többet lát a csapatban, már csak amiatt is, mert például a sokáig a kieséstől menekülő Aston Villa is 35 pontot számol előttük a 11. helyen, akik Steven Gerrard kirúgása után megtáltosodtak.

Vieira edzői stábjának három tagja – Osian Roberts, Kristian Wilson és Saïd Aïgoun – szintén távozott a klubtól. Steve Parish, a klub elnöke a nyilatkozatában azt mondta, hatalmas sajnálattal kellett meghozniuk ezt a nehéz döntést, amire szükségük volt az elmúlt hónapok eredményei után, amik miatt bizonytalan helyzetbe kerültek a bajnokságban. „Úgy éreztük, változásra van szükségünk ahhoz, hogy a legjobb esélyünk legyen a Premier League státuszunk megőrzésére.”

A klub nagyon tiszteli a francia legendát, és hálás azokért a jobb eredményekért, amiket elért a csapattal, például az FA-kupa elődöntőjében való szereplés. Az új menedzsert egyelőre nem nevezték ki, de már folyamatban van, és a megfelelő időben mindenkit tájékoztatni fognak a döntésről, míg Dean Kiely továbbra is a gárda kapusedzője marad.