Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Mióta itt jártál:

Úgy várták haza Modricékat, mintha világbajnokok lettek volna Katarban (videó)

Fotó: A katari labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett horvát válogatott tagjai a Zágrábban rendezett fogadási ünnepségen 2022. december 18-án. MTI/EPA/Antonio Bat
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A horvát szurkolók nagyon örültek a bronzéremnek, függetlenül attól, hogy az aranyat nem szerezhették meg.

Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat vasárnap Zágrábban: tízezrek éljenezték a világbajnoki bronzérmes csapatot a főtéren és az utcákon. Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A repülőgép 17 óra után szállt le a horvát fővárosban a tűzoltók vízágyúiból rajzolt diadalívek közepette. A válogatott futballisták bronzérmükkel a nyakukban szálltak ki a repülőgépből, ahol Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket.

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics főtérre, melynek útvonalán ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. Eközben több tízezren már a főtéren várták őket.

Megérkeztek a fáklyák

Bár a rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket, a fáklyák még a játokosok megérkezése előtt vörösbe öltözötték az eget. A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tette meg.

A hivatalos program 16 órakor kezdődött. Ez idő alatt számos hazai előadó szórakoztatta az embereket, a tér pedig már délután két órakor megtelt várakozókkal. Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom.

Négy évvel ezelőtt félmillió ember várta az akkor ezüstérmes horvát válogatottat Zágrábban, Horvátország történetében addig még soha nem volt hasonló tömeges megmozdulás. A horvát labdarúgó-válogatott az ország függetlensége óta hat világbajnoksági tornán szerepelt és háromszor ért el dobogós helyezést.

(MTI)