Közel 20 illegális bevándorlót tömtek egy kisbuszba, a sofőr elmenekült

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. szeptember 12. - 12:01

A magyar hatóságok 18 határsértőt találtak az autóban, akik nem tudták igazolni a személyazonosságukat, ahogyan azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Sorra buknak le az illegális bevándorlók és az embercsempészek, akik éveket kaphatnak a börtönben, amiért ilyen akcióra szánták el magukat. Alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő az embercsempészet.

Sőt, a bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Ennek ellenére egyre többen próbálkoznak meg ezzel a „munkával”, amit jövedelmezőnek tartanak.

Szeptember 11-én 20 óra 3 perckor Ruzsa külterületén vontak igazoltatás alá egy VW Transporter típusú kisbuszt, aminek sofőrje a megállást követően kiugrott az autóból, és elmenekült, maga mögött hagyva az illegális bevándorlókat.

Eltűnt egy 16 éves tinédzser a VIII. kerületből, aki tud, segítsen

Az egyenruhások a jármű utasterében 18 határsértőt találtak. A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elkövető felkutatása folyamatban van – olvasható a rendőrség közleményében.