Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Így büntetik a tanárokat, akik részt vettek a sztrájkban

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy zalaegerszegi gimnáziumban úgy büntetik azokat a tanárokat, akik sztrájkoltak, hogy kevesebb pótlékot adnak nekik.

Az ATV a Telex nyomán számolt be arról, hogy a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanára összefogott és egy nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amiért elmondásuk szerint a szeptemberben történt törvényes sztrájkjuk ellenére a pedagógusok, akik részt vettek a munkabeszüntetésben, kevesebb osztályfőnöki pótlékot kaptak.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A gimnázium tanárai Kajári Attila tankerületi vezetőnek is küldtek egy levelet, miután azt tapasztalták, hogy októberben kevesebb osztályfőnöki pótlékot kaptak: a levélben kérték a vezetőt, hogy indokolja meg, miért kaptak kevesebb pótlékot azok a tanárok, akik részt vettek a szeptemberi munkabeszüntetésben.

A levelekre azonban nem kaptak választ, ehelyett Kajári november 9-én személyesen látogatott el az iskolába: a tanárok elmondása szerint akkor azzal indokolta a pótlékok módosítását, hogy az intézmény vezetése “nem küldte el határidőre” az értékelési pontszámokat.

A Telexnek azonban arról számoltak be a tanárok, hogy eddig sem küldtek ilyet a tankerületnek, mivel az utóbbi években nem értékelési lapok alapján differenciáltak, hanem a bejövő és a végzős évfolyamok osztályfőnökei kaptak magasabb pótlékot. A belügyminiszternek küldött levelükben a tanárok azt írták:

“Vannak olyan osztályfőnökök, akik megkapták a többiektől elvont plusz pénzt. A tankerületi igazgatótól nem kaptunk választ arra, hogy mi alapján történt az érintett kollégák értékelése, ha nincsen értékelési lap kitöltve.”

A portál Kajárit is megkereste az ügyben, aki válaszában arra hivatkozott: “jogszabály és az intézmény szabályzata erre vonatkozólag egy tól-ig határt (10-30 százalékot) állapít meg, melyet az előző év minősítéséhez köt. Az intézményvezető javaslata alapján a tankerületi igazgató dönt erről”.