Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Fekete-Győr András szerint tartanak a tanároktól, a diákoktól és a szülőktől

Fotó: Fekete-Győr András momentumos képviselő felszólal mentelmi ügyében az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Momentum egykori elnöke, aki továbbra is politizál, ezúttal a pedagógus-tüntetések kapcsán szólalt meg, és azt mondta, tartanak a tanároktól, a diákoktól és a szülőktől.

Fekete-Győr András nem kevés kritikát kapott az elnökválasztás ideje alatt, és noha ott volt a jelöltek között, messze nem jutott annyi támogatáshoz, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy bejusson a következő körbe.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Azóta már nem is ő a Momentum elnöke, ugyanakkor nem vonult vissza, folytatja a politizálást. Többek között a pedagógusuk ügyében is meg szokott szólalni, így tett legutóbb is, amikor az érintettekhez szólt.

Szerinte tartanak a tanároktól, a diákoktól és a szülőktől, akiknek egy része szintén beállt a tüntetők közé. Fekete-Győr azt mondja, a határozathozatalokon kívül ennyi fideszes képviselőt még soha nem látott összejönni.

Elmondása szerint ez azt jelenti, hogy a fideszes képviselők félnek az érintettektől, majd kitartást kívánt a folytatásra. A pedagógusok helyzete hamarosan tisztázódhat, ha az EU elküldi a Magyarországnak szánt forrásokat, melyekkel drasztikus mértékben növelhetőek a fizetések.

„Kedves tanárok, diákok, szülők! Tartanak tőletek, mert eltökéltek és kitartóak vagytok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Momentum által kezdeményezett oktatási vitanapra berendelt sok tucat fideszes képviselő.” – írta a posztjában Fekete-Győr.