Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Fekete-Győr András: a Momentum szervezte a diákok demonstrációit

Fotó: Fekete-Győr András, a Momentum képviselője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kijelentette, hogy neki személy szerint is ez volt a legfontosabb elfoglaltsága, hiszen a tanárok és a diákok mellett volt a helye.

Fekete-Győr András, a Momentum parlamenti képviselője az ATV Szigorlat című műsorában válaszolt arra a sokakat foglalkoztató kérdésre, hogy az elmúlt hetek tüntetéseiben mekkora szerepük volt az ellenzéki pártoknak.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Elmondása szerint elég komoly, ugyanis ők szervezték a diákok demonstrációit, majd arra utalt, hogy az elemzők és a nyilvánosság talán a DK-n, valamint a Momentumon érzik, hogy a balliberális térfélen ez a két párt lesz a jövő meghatározó politikai ereje.

Majd a parlamenti képviselő azzal folytatta, miszerint Gyurcsányék az árnyékkormány felépítésével vannak elfoglalva, míg ők az ország számos helyén szerveztek meg diáktüntetéseket, mégpedig a középiskolásokat tömörítő, TizenX nevű szervezetükkel – írta a Mandiner.

„Nekünk az utcán volt a helyünk a tanárok és a diákok mellett az elmúlt hónapokban, nekem, személy szerint is ez volt a legfontosabb elfoglaltságom, úgyhogy a DK és a Momentum ilyen szempontból picit más pályán mozog és halad, de szerintem jól van így” – mondta.

Erős ellenérzés van a társadalomban a pártokkal szemben

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja az Indexnek nyilatkozott arról korábban, miszerint leginkább azt várják az ellenzéki pártoktól, hogy ne telepedjenek rá a megmozdulásaikra, ehelyett maradjanak a háttérben.

Elmondása szerint erős ellenérzés van a társadalomban a pártokkal szemben, majd hozzátette, nincs azzal baj, ha a politikusok is részt vesznek a tüntetéseken, de nem tartanák célravezetőnek, hogy pártzászlók alatt telepedjenek rá a megmozdulásokra.

Úgy véli, azért sem jó ötlet, ha az ellenzéki pártpolitikusok felszólalnak, mert az távol tarthatja az embereket a tüntetésektől, bár a PSZ szerint „a politikai pártok mindig felülnek a tiltakozóakciók farvizére”.