Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,21 Ft
Font
444,03 Ft
Bitcoin
22,787 $

Hazugsággal vádolja egymást Kárász és Baranyi, Kárász szerint ez „becsületbeli ügy”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Azonban az ATV műsorvezetője ragaszkodik ahhoz, amit korábban állított, és úgy gondolja, hogy ez „becsületbeli ügy”.   

A Baranyi Krisztina okozta káosz nem akar csitulni, miután Ferencvásos balliberális polgármestere nem volt hajlandó válaszolni Szalai Szilárd, a Pesti Srácok újságírójának a kérdéseire az ATV Szigorlat című műsorában. 

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el” – mondta akkor Baranyi. 

Az elmúlt héten több vita lezajlott

Azóta viszont számos kérdés felmerült, többek között az is, hogy Baranyi a studióban szembesült-e azzal, hogy Szalai lesz az egyik kérdező, vagy más korábban találkoztak. A polgármester azt állította, hogy nem tudta, hogy ő lesz, viszont Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője cáfolta ezen állítását. 

Kárász egy hozzászólásban ugyanis azt írta, hogy az adás előtt Baranyi Krisztina és Szalai Szilárd találkoztak. 

„Tekintettel arra, hogy többek közt én voltam a stúdióban, elmondhatom, hogy a polgármester asszony találkozott az élő adás előtt Szalai Szilárddal. Simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt” – írta Kárász egy kommentben. 

Baranyi azt állítja, hogy Kárász hazudik 

Az ATV azonnal Baranyi Krisztina oldalára állt, és közölték a 24.hu kérdésére: „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését.”

Baranyi Krisztina pedig azt válaszolta a lapnak, hogy Kárász Róbert hazudik, az „ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái.”

Ennek némileg ellentmond Németh S. Szilárdnak, az ATV vezérigazgatójának egy hétfői interjúja, amelyben azt mondta, hogy Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni. 

„Ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették. Ez a lehetőség itt is adott volt” – közölte. 

A Mandiner felteszi a kérdést: ha Baranyi valóban nem találkozott az adás előtt Szalai Szilárddal, és nem is tudott arról, hogy ő fogja kérdezni, akkor miért nyilatkozta azt az ATV vezérigazgatója, adott volt Baranyinak is a lehetőség, hogy jelezze, nem kíván Szalaival egy stúdióban szerepelni.

A lap ráadásul úgy tudja, hogy többen értetlenül állnak a csatornánál a polgármester hivatalos verziója előtt.

Kárász tartja magát az igazához, ez „becsületbeli ügy”

Ezek után megkeresték az ATV műsorvezetőjét, Kárász Róbertet, akiről azt is tudni, hogy már a felmondását tölti a csatornánál.   

„Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a Pesti Srácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elmondta, hogy valóban nem kért engedélyt az ATV-től arra, hogy kommenteljen Fürjes Balázs posztja alá, azonban számtalanszor írt már hozzászólást, ezért nem gondolta, hogy most engedélyre lenne szüksége. 

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt. Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát”

magyarázta Kárász.

A műsorvezető hozzátette: „Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig, többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Baranyi Krisztináról szólva azt mondta, hogy szerinte problémás, amikor egy polgármester így viselkedik: „Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!”

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint – teszi hozzá a lap.