Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,06 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,875 $

Az ATV műsorvezetője szerint Baranyi az adás előtt is jelezhette volna a problémáját

Fotó: Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője szerint Baranyi Krisztina találkozott a Pesti Srácok újságírójával a műsor előtt, azonban nem szólt, hogy problémája lenne azzal, hogy Szalai Szilárd az Egyik kérdező. 

Baranyi Krisztina esete sajtószabadsági vitát váltott ki, miután Ferencváros balliberális polgármestere bement az ATV Szigorlat című műsorába, ahol az egyik kérdező, a vendégújságíró, Szalai Szilárd volt a Pesti Srácoktól. 

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Baranyi Krisztinának bár közszereplőként megvan a joga ahhoz, hogy ne válaszoljon egy adott médium megkeresésére vagy egy adott újságíró kérdésére, ő „ócska propagandistának” bélyegezte Szalai Szilárdot, és elmondta, hogy a Pesti Srácok valójában nem sajtótermék. 

Baranyi azzal érvelt, „propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak” soha nem nyilatkozik; s csodálja, hogy „ez a televízió egyáltalán beenged ide ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”.

Baranyi találkozhatott az adás előtt Szalai Szilárddal 

Baranyi Krisztina aztán kétszer is leült vitázni Fürjes Balázs miniszterhelyettessel, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárával a kérdésről, és a csütörtöki KeljFelJancsi című műsorban az ATV-n elmondta, hogy a műsor előtt sem tudta, hogy a PS is kérdezni fog tőle.

A Mandiner viszont arról ír, hogy ezt cáfolja viszont az ATV Szigorlat egyik műsorvezetője, Kárász Róbert egy Facebook-kommentben, aki a következőket írta: 

„Tekintettel arra, hogy többek közt én voltam a stúdióban, elmondhatom, hogy a polgármester asszony találkozott az élő adás előtt Szalai Szilárddal. Simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt.”