Összefoglaló videón az F1-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése

Fotó: Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának első szabadedzésén a monte-carlói pályán 2023. május 26-án. A futamot május 28-án rendezik. MTI/AP/Luca Bruno
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lewis Hamilton harmadik szabadedzése nem úgy zárult, mint azt szerette volna, de a Mercedes nem szenvedett súlyos károkat.

Nem volt okunk panaszkodni a Monacói Nagydíj pénteki edzésnapjára, sokat körözgettek az F1-es pilóták, és voltak látványosabb jelenetek. Alex Albon hamar szétcsapta a Williamst, a szerelők joggal foghatták a fejüket.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Miközben Fernando Alonso óriásit mentett az Aston Martinnal, Carlos Sainz Jr. odavágta a Ferrarit a falnak. Sokba került számára a hiba, és onnan már nem volt visszaút, de még mindig jobban járt ezzel, mintha az időmérőn, vagy a futamon csinálja meg ugyanezt.

Ez persze nem zárja ki, hogy több hibát nem fog véteni, mert Monacóban ez mindig benne van a pakliban, emiatt is izgalmas a pálya. A szűk részek miatt pedig nagyobbnak érezni odabent a tempót, ami csak rátesz egy lapáttal.

Az FP3 alatt is voltak történések, nem maradtak ki a látványosabb jelenetek. Lewis Hamilton például nekicsúszott a falnak a Mercedesszel, és ezzel nem a legjobb módon hangolt a folytatásra, az időmérő edzésre.

Az FP1-hez és az FP2-höz hasonlóan a harmadik szabadedzésről is elkészült az összefoglaló videó, amit erre a linkre kattintva érhettek el. Rövidesen pedig már a rajtsorrendet is megtudhatjuk, közvetlen a kvalifikáció után.