Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Nagy tömeg fogadta Esztergomban Orbán Viktort, aki üzent is

Fontos üzenetet fogalmazott meg Orbán Viktor Esztergomban, ahol sokan támogatják, és csendben hallgatták szavait.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) beszédet mond országjáró kampánykörútjának esztergomi állomásán 2024. május 11-én. Mellette Hernádi Ádám, a város polgármestere. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor az elmúlt napokban javarészt a kínai elnök budapesti látogatásával volt elfoglalva. Fontos tárgyalásokat folytattak egymással, majd bejelentették a legfontosabb megállapodásokat. Többek között már azt is tudhatjuk, hogy Kína a magyar vasút fejlődéséhez is jelentős mértékben járulhat hozzá a következő években.

Az ellenzék is úton van, Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője megerősítette, meghívást kapott a köztévétől, ahol a Fidesszel és az ellenzéktől Dobrev Klárával vitázhat. Továbbra sem tűnik úgy, hogy nyitott lenne az együttműködésre a DK-val, akiktől nem kevés szavazatot vehet el, már a júniusi EP-választások ideje alatt is. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A magyar miniszterelnök szintén folytatja a kampányútját, most épp Esztergomban tett látogatást, ahol sokan várták. Sokan voltak kíváncsiak rá, arra, hogy mit mond, és igyekezték kifejezni a támogatásukat. A Fidesz többek között Esztergomban is népszerű, amit most tovább tervezhet erősíteni a kormánypárt.

„Június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében. Az európai választás, amire az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy háború vagy béke kérdésében hozott döntést.” – fogalmazott Orbán Viktor a posztjában a Facebook oldalán a hétvége első napján, miközben megérkezett Esztergomba.

„Az egyik oldalon a hatalom és a pénz, a másik oldalon az európai emberek békevágya. Talán az utolsó lehetőség, amikor még visszafordulhatunk egy harmadik, nagy háború felé vezető útról.” – tette egyértelművé Orbán Viktor, aki nagyon is élesnek látja a jelenlegi helyzetet, mely Magyarországra is hatással van.