Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Kitiltották a 6 év alatti gyerekeket egy eperföldről, sokan felháborodtak

30 év után vezették be ezt a szabályt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pár napja nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt a vértesszőlősi eperföld, amelynek tulajdonosa elmondta: elég sokan járnak hozzájuk és ebből adódóan néhány olyan vendég is megfordult már náluk, akik viselkedése kifogásolható volt. „Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokalltunk. Az anomáliáknak pedig véget kellett vetnünk” – fogalmazott.

„Úgy gondolom a tiltással védjük a gyümölcsöket, a többi vásárlót, a gyermekeket és a munkánkat is” – tette hozzá. Elmondása szerint többször is előfordult, hogy szaladgáltak a gyerekek az ágyások között, végezték kis- és nagydolgaikat, eltaposták a növényeket, de olyan is volt, hogy egymást dobálták eperrel. Az új szabály szerint 6 éves kor alatti gyermeket nem engednek a területre, a 6-12 éves korosztályt pedig gyermekenként egy felnőtt kísérettel fogadják. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

De házi kedvencet, kisállatot sem engednek be, ez pedig a gyermekjátékokra, rollerekre, kerékpárokra, tolókocsikra, sámlikra, talicskákra, kemping székekre, nyugágyakra is vonatkozik. Okkal döntöttek így, a tulajdonos szerint ugyanis mindegyik előfordult már az eperföldjükön. A Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál, a kemma.hu beszámolója szerint van, aki abszolút egyetért ezzel a szigorral, mondván, végre rend lesz, az eperföld pedig nem óvoda.

De vannak olyanok is, akik ellenzik: például a nagycsaládosok, mert a szabályok miatt több 10 ezer forintos kiadásuk lehet, ha minden gyermek mellé plusz egy felnőttel számolnak, akire a szedési mennyiség (2 kilogramm) ugyanúgy vonatkozik. A tulajdonos szerint 30 év után jutottak erre az elhatározásra, s azt gondolják, mindenki igényeinek úgysem tudnak megfelelni, akár szedés, akár ár tekintetében.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogyan lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret: több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.