Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Átvette a vezetést a Manchester City, az Arsenal már csak a második

36 mérkőzés után a Manchester City vezeti az angol bajnokságot 2 ponttal az Arsenal előtt, akiknek fel van adva a lecke.

...svg content...Fotó: EPA/DAVID CLIFF
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City legutóbb a Fulham vendége volt, és noha az Arsenal hívei nagyon szerettek volna abban hinni, hogy a hazai csapat legalább egy döntetlenre jó lehet, helyette belefutottak egy pofonba, mint pénteken az Újpest a KTE ellen az NB1-ben, ami után érthető módon Mészöly Géza kiakadt.

A Fulham messze kiesebb esélyekkel lépett pályára, így az edző nem is lehetett annyira ideges, mert a címvédő City más szinten játszik. Még 15 perc sem telt el, amikor a remek formában játszó Gvardiol megszerezte a vezetést De Bruyne passzából, és enyhe túlzással eldöntötte a mérkőzést, a 3 pont sorsát. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Haaland magához képest nem játszott jól, nem is volt eredményes, addig Silva két gólpasszt osztott ki. Először Fodennek az 59. percben, aki a világ egyik legjobb játékosának tarthatja magát, majd jött Gvardiol duplája a 71. percben, aki a lehető legjobbkor lendült csúcsformába, sokat tesz hozzá a játékhoz.

Ezzel a győzelemmel már a Manchester City vezeti a bajnokságot 85 ponttal az ugyanannyi meccset játszott 83 pontos Arsenal előtt. A Liverpool pedig lehetetlen helyzetbe került, mert 36 bajnoki után csak 78 ponttal várják a folytatást a 3. helyen, viszont a dobogóról már semmiképpen nem csúszhatnak le.

A Manchester City meccsén még a piros lap is előkerült, Diop a hosszabbításban lépett oda csúnyán, ami piros lapot ért. Ugyan reklamált a Fulham játékosa, nemigen győzhette meg a játékvezetőt. Alvarez állt oda a büntetőponthoz, nem hibázott, amivel kialakult a 4-0-s végeredmény.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.