Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Fleck Zoltán elvenné a nyugdíjasok választójogát

A baloldal főjogásza azt gondolja, nem kellene lehetőséget adni a nyugdíjasoknak, hogy a távoli jövőt érintő ügyeket érdemben befolyásolhassák.

Fotó: Unsplash
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Fleck Zoltán jogszociológus, Gyurcsány Ferenc egyik főideológusa fél évvel ezelőtt keményen beleszállt azokba az akadémikus kollégáiba, akik nyugdíj előtt állnak vagy már nyugdíjasok, és „alamizsnáért vagy a nyugalomért”, ahelyett, hogy szabadon véleményt formálnának, inkább „meghunyászkodnak”. A beszélgetőpartner Dési János ráerősítve erre a megalkuszik kifejezést használta – szúrta ki a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport bejegyzését.

A portál szerint Fleck nemrégiben újabb interjút adott az egyik baloldali sajtóorgánumnak, amelyben már lényegesen messzebb ment, tulajdonképpen a nyugdíjasok választójogának létjogosultságát kérdőjelezte meg.

Állítása szerint ennek a korosztálynak már nincs annyi ideje az életben, mint a fiatalabb korosztálynak, így pedig nem reagál olyan minőségben a jövőbeli feszültségekre, mint az utána következő generációk.

Éppen ezért a jogszociológus azt gondolja, még a lehetőségét sem kellene megadni a nyugdíjasoknak, hogy a távoli jövőt érintő ügyeket érdemben befolyásolhassák. „Miért a nyugdíjasokra bízzuk a harminc év múlva bekövetkező katasztrófát?” – tette fel a kérdést.