Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Mandiner: Magyar Péter EP-képviselőjelöltjei a baloldal ideológiai és gazdasági céljait képviselik

Itt egyebek mellett Kollár Kingát, Gerzsenyi Gabriellát és Bujdosó Andreát említették meg.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Magyar Péter európai parlamenti választáson induló jelöltjei a baloldal ideológiai és gazdasági céljait képviselik – írja a Mandiner. A portál összeállításából egyebek mellett az is kiderül, hogy Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje – aki jelenleg az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozik – 2022-ben azt írta egy Facebook-bejegyzése alá: „Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok”.

„Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat, és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemasírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket” – tette hozzá. Míg Gerzsenyi Gabriella, aki a Tisza Párt listájának 6. helyezettje, egy 2023-as Facebook-posztjában a magyar rezsicsökkentés megszüntetése mellett érvelt. Egészen pontosan úgy fogalmazott: Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

„Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek”. Érdemes hozzátenni, Gerzsenyi 2005 és 2021 között dolgozott az Európai Bizottságnál. Emellett Bujdosó Andreát, a Tisza Párt EP-listájának 11. jelöltjét is megemlítették.

A politikus LinkedIn-profiljából kiderül, hogy „mélyebben tanulmányozhatta a woke ideológiát, hiszen még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető”. Végül a cikkben megjegyzik azt is: Magyar Péter „még ügyvédjeként is egy régi baloldali figurát választott”, Bárándy Pétert, aki a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere, továbbá a Tisza Párt alelnöke Láng Balázzsal is együtt dolgozik, aki szintén baloldali kötődésű.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy az emberek többsége nem tartja alkalmasnak Magyar Pétert a miniszterelnöki posztra: mindez egy felmérésből derült ki, amelynek adatai alapján 21 százalék jobboldalinak, 23 százalék baloldalinak, 32 százalék középen állónak tartja. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a DK kampányfőnöke költött a legtöbbet Magyar Péter támadására a Facebookon, többet, mint amennyit Vitézy Dávid vagy Karácsony Gergely összesen.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

Győzelemmel köszöntek el Szoboszlaiék Klopptól a Liverpoolnál

A Liverpool számára már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezik be a szezont, de nem volt mindegy, milyen hangulatban köszönnek el Jürgen Klopptól.