Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Dobrev Klára elárulta, ki az egyetlenegy ellenfele

Állítása szerint neki csak egy ellenfele van, „de az kérlelhetetlenül”.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára a DK, az MSZP és a Párbeszéd választási fórumán hétfőn Nyíregyházán úgy fogalmazott, „az ellenzéknek meg kell ismételnie 2019. októberi sikerét, azaz az ellenzéki pártoknak nem egymást kell legyőzniük, hanem Orbán Viktort és rendszerét”. Majd azzal folytatta: „Nekem egyetlenegy ellenfelem van, de az kérlelhetetlenül, és azt Orbán Viktornak hívják”. Mint mondta, sok millió szavazó azt várja, hogy végre egy új alternatívára, egy szabadabb országra szavazhasson, nem pedig Orbán Viktorra, aki a Fideszben ülő tettestársaival „tönkretette az országot”.

Ezt követően a DK EP-képviselője kiemelte: „Ezért nekünk nincsen szükségünk Orbán nélküli Fideszre, én nem vagyok hajlandó koalíciót kötni egy lázáros Fidesszel, egy Németh Szilárdos, vagy Kósa Lajosos Fidesszel sem, nekünk a Fideszből van elegünk”. Szerinte ezt az „avítt, jobboldali” politikát csak baloldalról lehet leváltani, csak egy szociáldemokrata-zöld erős politika tudja megszólítani azt a milliónyi embert, akiket ez a rendszer elfelejtett, és az önkormányzatoknak visszaadni azt szabadságot, amivel lehetőségük van segíteni az állampolgárokon. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Állítása szerint a jobboldali pártok – a Fidesztől a Mi Hazánkon át a Tisza Pártig – a szuverenitás mögé bújva egy gyenge Európát és ebben egy kirekesztett Magyarországot látnak, holott Magyarországnak az egyre egységesebb és erősebb Európának a közepén kell elhelyezkednie. A baloldali politikus felidézte, a gazdasági problémák, az energiaválságok, a koronavírus-járvány és a háború ellenére Európa egységesebb és erősebb lett, és szorosabb szövetséget alkot, mint korábban – írja az MTI. Mint fogalmazott, „egész Európa együtt áll”, Orbán viszont velük szembe menetel.

Ezután megjegyezte, ma Magyarország még „összehunyorított szemekkel” sem látszik európai demokratikus országnak, mert a kormány tönkretette azt. Véleménye szerint csak úgy lehet megállítani, ha június 9-én minél több választó a közös ellenzéki szövetségre szavaz és így megállítják Orbán Viktor „uralkodását”. Mindemellett Dobrev Klára arra utalt: „sok fideszes szó szerint a szabadságáért küzd, amikor az Európai Ügyészség ellen küzd”, hozzátéve, hogy az a gazdasági politika, amit Orbán Viktor képvisel, az a magyarok elszegényedéséhez vezet.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egyetlen jelöltje sem lesz a DK-nak Békés megye második legnagyobb, 27 ezer főt számláló városában, Gyulán, ugyanis nem sikerült 216 ajánlást összegyűjteniük. Ennek hátterében a párt megyei és városi vezetése közötti belső harcok is állhatnak. Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy a DK kampányfőnöke költött a legtöbbet Magyar Péter támadására a Facebookon: többet, mint amennyit Vitézy Dávid vagy Karácsony Gergely összesen.