Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Felmérés: Magyar Péter Tisza Pártja a legerősebb ellenzéki párt

Már mintegy másfél millió ember támogatja Magyar Péter pártját.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Závecz Research legutóbbi, az RTL megbízásából készült, személyes kérdezésen alapuló felméréséből derült ki, hogy a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP EP-listájának 28 százalékos a támogatottsága, tehát mintegy 2 millió ember támogatja; míg a Tisza Párt 19 százalékon áll, vagyis közel 1,5 milliós a párt tábora.

Eközben a DK-MSZP-Párbeszéd listáját a választókorú népesség mindössze 12 százaléka támogatja, míg a Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékos támogatottságot élvez. A felmérés szerint a Kétfarkú Kutya Pártnak mindössze 150 ezer szavazója van, hasonlóképpen a Jobbikhoz és az LMP-hez: csupán 2 százalék a támogatottságuk. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A felmérés eredményei alapján a biztos részvételt ígérő, EP-listák között választani tudó szavazók körében

  • a Deutsch Tamás által vezetett kormánypárti lista 39-,
  • a Tisza Párt 26-,
  • a Dobrev Klára mögött felsorakozó baloldali lista 17 -,
  • míg a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk 6 százalékon áll.

A május elején végzett kutatás eredményei alapján négy párt vagy pártszövetség küldhetne képviselőket az európai törvényhozásba.

Módszertan

Az adatfelvétel ideje: 2024. május 2-10. A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik. Alapsokaság: 18 éves és idősebb, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár. Az alapsokaság és a megkérdezettek összetétele megegyezik. A közvélemény-kutatás során kapott adatok 1000 fős mintánál legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptunk volna, ha minden választókorú személyt megkérdeztünk volna az országban.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Egy 17 éves fiút gyanúsítanak a két nő leszúrásával

Kiderült, hogy időközben elfogták azt a 17 éves fiút, akit gyilkossággal és gyilkosság kísérlettel gyanúsítanak Angliában.