Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Magyar Péter: „azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen”

Magyar Péter ragaszkodik ahhoz, hogy először a köztelevízióban vitázzon, majd azt követően elmegy más vitákra is.

...svg content...Fotó: Rost Andrea operaénekes (k), Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke (j) és barátnője, Vogel Evelin (b) énekel a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Továbbra sem tudni, hogy lesz-e vitaműsor Magya Péter, a Fidesz és többek között a DK között. Ami biztos, hogy Magyar meghívást kapott a köztévéből, majd tisztázta, vannak bizonyos feltételei, hogy ott legyen. Még mindig sok a kérdőjel, semmi garancia nincs arra, hogy az EP-választások előtt ez megvalósul.

Dobrev Klára a Partizánban is kész vitázni, ahol többek között Vitézy Dávid és Karácsony Gergely egymásnak feszülhet Budapestért, addig Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje továbbra sem látja ennek értelmét Gyurcsány Ferenc nélkül, mert szerinte ő dirigálja a fővárost, Karácsony személye csak formális, nem több annál.

A 444 megkérdezte Magyar Pétert a pénteki vitáról, ami kapcsán azt mondta, már elmondta erről a véleményét. „Elmondtam, mi a véleményem erről. Bármelyik vitára elmegyek, de azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen.” – idézte a lap a Tisza Párt vezetőjét, aki mindezt közölte is a Partizán vezetőivel.

Magyar Péter nem akar Fidesz nélküli vitát

„Ezt elmondtam a Partizán vezetőinek is. Ha rögtön igent mondtunk volna akár az RTL Klub, akár az ATV, akár a Partizán, akár a Blikk meghívására, akkor esélyünk se lett volna arra, hogy legyen köztelevíziós vita, és eljussunk azokhoz a milliókhoz, akikhez eddig csak a propaganda jutott el.” – folytatta Magyar.

Nem látja értelmét annak, hogy úgy menjen el egy vitára, ahol nincs ott a Fidesz egyik vezető képviselője. „Egyébként nem is értem az ellenzéki pártokat. 14 éve nem tettek semmit, hogy legyen egy ilyen vita, és most rögtön azt mondják, menjünk a Partizánba. Minek menjünk oda, ahova nem jön a Fidesz képviselője? Akivel vitatkozni kellene arról, hogy 14 év alatt hogyan tették tönkre az országot. Minek akarunk egy külön ellenzéki vitát? Miért egymással akarunk vitatkozni?”

Szerinte ebben az esetben azzal gyanúsítanák meg, hogy baloldali, amiben nem akar részt venni. Érdemi vitát akar, nagy vezetőkkel, amire továbbra is nyitott, másra nemigen. „Nem leszek abban partner, hogy lebaloldalizzon megint a kormánypropaganda, amiért elmegyek a Partizánba ellenzéki pártokkal és néhány egy- vagy nullaszázalékos, a Fidesz által létrehozott szatellitpárttal vitatkozni. Érdemi vitát a kétharmados hatalom képviselőivel, jó esetben nem is Deutsch Tamással, hanem érdemi képviselővel lehetne folytatni. És a nagyobb ellenzéki pártokkal. Annak, hogy ezt degradáljuk, semmi értelme nincs.”

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.