FIFA 21: kiderült, lesz-e VAR és üres stadion a játékban

not image

A T-800-as

2020. augusztus 7. - 19:15

Egyre több információ lát napvilágot az EA várva várt futball-szimulátoráról, a FIFA 21-ről, mely számos újítást fog tartalmazni. A rajongóknak van miért reménykedniük.

Egyre több információ lát napvilágot az EA várva várt futball-szimulátoráról, a FIFA 21-ről, mely számos újítást fog tartalmazni. A rajongóknak van miért reménykedniük.

Az FIFA 21 megjelenésére még egy kicsit várnunk kell, mivel az csak október 9-én lesz esedékes PS4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switch-re. PS5-re és Xbox Series X-re pedig karácsonykor kaphatjuk meg a „tuningolt” változatot, amikor az új konzolok is befutnak.

A thetechgame.com is kiemelten foglalkozik a témával, és liner.hu-hoz hasonlóan igyekszik minél több információt közölni a különböző játékokról, amik nagy népszerűségnek örvendenek. A FIFA 21 is ezek közé tartozik.

Az EA fokozatosan rántja le a leplet az új verzióról, és most két fontos dolog is tisztázódott, aminek lesznek, akik örülni fognak, és olyanok is, akik nagyon nem. A VAR, vagyis a videós asszisztens az egyik legellentmondásosabb újítás lett a futballban.

Többek között a Premier League-ban is használják a rendszert, mely számos kritikát kapott, és a szurkolók részéről inkább negatív visszajelzések érkeztek az újításról. A rendszer használata körül várhatóak változtatások, mert a negatív visszhang egyre nagyobb és nagyobb.

Az EA megerősítette, hogy noha a FIFA-sorozatban bármennyire is a lehető legélethűbb szimulációra törekednek, a VAR nem kap helyet a játékban. A hivatalos tájékoztatás is ezt mondja, miszerint minden évben a lehető leghitelesebb futballélményt helyezik eltőrébe, ugyanakkor a labdarúgást a lehető legjobb és legtisztább módon akarják kifejezni.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jelenlegi koronavírus szülte helyzettel ellentétben nem lesznek üres stadionok a játékban, így a játékosok azt az élményt fogják megkapni, mint korábban a valóságban, vagy egy televíziós közvetítés ideje alatt. A FIFA 21-ben tehát nem lesznek zárt kapus mérkőzések, így tömött stadionok előtt játszhatunk.

A VAR bevezetése pedig túl bonyolult lenne, és nem adna hozzá annyit a játékhoz, ami kompenzálná ezt, így a készítők inkább más területekre koncentráltak, amiket kiemelt fontosságúnak tartanak. Az EA hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lehet VAR a FIFA-játékokban, de a FIFA 21-ben ez nem kap helyet.

Az EA az idei évre a kreativitást, a folyamatosságot és az érzékenységet célozta meg. Ez az a három alappillér, amiktől a játék igazán élvezhető lehet. Az eddig látottak alapján ígéretesnek tűnik a FIFA 21, és most egyértelmű változtatásokra számíthatunk.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kiszivarogtak-az-elso-fenykepek-a-fekete-ps5-kontrollerrol/