Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Februárban, a DK-ba beleszállva térhet vissza a politikába Donáth Anna

Fotó: Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt
Belpolitika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítólag év elejére olyanná vált a helyzet, hogy a Momentum egyik legismertebb és legnépszerűbb politikusa úgy döntött, a következő hónapban újra a nyilvánosság elé lép.

A Szabad Európa momentumosokra hivatkozva azt írta, miszerint a DK és a Momentum közti pengeváltás vezeti majd fel a politikai tavaszt, s ennek nyitánya lesz, hogy február 4-én „távlatos évértékelő beszédet” mond Donáth Anna.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Állításuk szerint év elejére olyanná vált a helyzet, hogy a Momentum egyik legismertebb és legnépszerűbb politikusa úgy döntött, a következő hónapban újra nyilvánosság elé lép, bár a visszatérést eredetileg későbbre tervezte.

Itt elmagyarázták, a „helyzet” elsősorban azt jelenti, hogy látványosan felgyorsult az ellenzéki politikusok átáramlása más pártokból a Demokratikus Koalícióba, ami a Momentumot sem kerülte el (pl. Buzinkay György, Juhász Béla Róbert).

Ezáltal egyre nagyobb nyomás nehezedett Donáth Annára, hogy kezdjen valamit a helyzettel, s a beszéde során többek között a választások óta eltelt időszakot fogja elemezni (komoly kritikai éllel az ellenzék eddigi teljesítményét illetően).

Mindemellett „távlatokat is szeretne majd nyújtani a következő időszakra a választóknak”, illetve külön ki fog térni a DK-ra. De nem ő fogalmazza meg a legélesebb bírálatot Gyurcsány Ferencékkel szemben, ugyanis a Momentum több más politikusa is felszólal a rendezvényen, akik „kevésbé lesznek visszafogottak”.