Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Magyar Péter pártja három kerületben indulhat Budapesten

Több, egymástól független forrás értesülései alapján a Tisza Párt Újbudán, Rákospalotán és Budafok-Tétényben indít saját polgármester-jelöltet.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint nem csak az európai parlamenti választáson indul Magyar Péter pártja, ugyanis az önkormányzati választásokon is megmérettetik magukat. Úgy tudni, a Tisza Párt az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne saját képviselőket, ezért napokon belül tervezik bejelenteni a saját fővárosi listájukat.

Az Index értesülései szerint a párt az elmúlt időszakban több forgatókönyvet is számításba vett, ám azt elvetették, hogy beszálljanak a főpolgármesteri posztért folytatott küzdelembe. Így inkább három kerületben indítanak saját polgármesterjelöltet azért, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A lap információ alapján a Tisza Párt a XI. (Újbuda), a XV. (Rákospalota) és a XXII. kerületben (Budafok-Tétény) indít önálló polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltjei viszont nem lesznek. Mint írják, a három kerületben az a közös, hogy mindenhol a Demokratikus Koalíció és a Fidesz polgármesterjelöltjével szemben indulhatnának el Magyarék.

De az Indexnek „kiszivárgott információi” vannak arról is, hogy ki vezetheti a Tisza Párt fővárosi listáját. Erre állítólag Nagy Ervin színművészt kérték fel, akiben a lap szerint korábban főpolgármester-jelöltként is gondolkodtak, de végül nem Karácsony Gergely kihívójaként tervezik elindítani, helyette a Fővárosi Közgyűlésben számítanának rá képviselőként.

Korábban arról is beszámoltunk, miszerint Kósa Lajos, a Fidesz politikusa érzéketlenségnek tartja, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője anyák napjára szervezett tüntetést Debrecenben. Szerinte jobb volna, ha Magyar Péter venne egy csokor virágot és elvinné a volt feleségének. Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy a DK jelezte, nem kérnek Magyar Fideszhez közeli politikájából.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.