Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,16 Ft
Euró
386,71 Ft
Font
454,43 Ft
Bitcoin
69,490 $

A DK jelezte, nem kérnek Magyar Péter Fideszhez közeli politikájából

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba kijelentette, hogy pártja nem támogatja Magyar Péter „Orbán nélküli Fidesz” ötletét.

...svg content...Fotó: Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció egyértelmű álláspontot foglalt Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnökének kijelentéseivel kapcsolatban. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerint a párt nem fogadhatja el a Magyar Péter által a Financial Timesnak adott interjúban felvázolt elképzelést, miszerint együttműködhet a Fidesszel, ha az Orbán Viktor nélkül működne.

Molnár közösségi oldalán idézte Magyar Péter szavait, amelyek szerint ő kész lenne együttműködni a Fidesszel, ha a pártból kizárnák a haveri kapcsolatokat és Orbán Viktort. Molnár válaszában kiemelte: „Nekünk sosem voltak haverjaink a Fideszben, és sosem tudnánk együttműködni velük. És hogy világos legyen: nincs jobb vagy rosszabb Fidesz; nincs Orbán nélküli Fidesz; nincs olyan, hogy elfogadható Fidesz.”

A DK álláspontja szerint a Fidesz politikája egységesen elfogadhatatlan, és a párt célja, hogy a jelenlegi kormánypártot Dobrev Klára vezetésével leváltsák.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője korábban szintén kritikusan nyilatkozott Magyar Péterről, akit jobboldali személyiségnek nevezett, és aki szerinte Orbán Viktorra tekint példaképként. Dobrev hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek olyan irányt kell képviselnie, amely nem hajlandó kompromisszumokra Orbán Viktorral.