Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

A DK szerint Magyar Péter megállapodott egy fideszes álcivil szervezettel

A Demokratikus Koalíció közleménye alapján Magyar Péter közpénzekkel támogatott fideszes álcivil szervezettel kötött választási megállapodást Békéscsabán.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írják, Magyar Péter pár napja bejelentette, megvan a Tisza Párt első önkormányzati megállapodása, ennek keretében pedig a Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségét fogja támogatni. Az ellenzéki párt szerint a jogászból lett politikus Békéscsabán egy fideszes álcivil szervezettel – amelyet a legtöbben csak „fehér Fideszként” emlegetnek, és amelyet a Fidesz közpénzmilliókkal támogat évek óta – kötött megállapodást.

A párt kiemelte: a nyilvánosan elérhető adatok szerint csak 2021-ig legalább 6 millió forint közpénzt kaptak. Majd a Demokratikus Koalíció azzal folytatta, „ha ez nem lenne önmagában is nyugtalanító”, akkor felhívják arra is a figyelmet, hogy a szervezetnek korábban „az a Kiss László volt az ügyvezető alelnöke, aki Orosházán Simonka György unokahúgával ülhetett egy másik fideszes álcivil szervezetben”. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

„Ahogy az is beszédes, hogy a Patrióta Békéscsaba Egyesület alapító ülésén személyesen vett részt Herczeg Tamás, Békéscsaba fideszes országgyűlési képviselője. Ilyen sem szokott történni a kormánytól független civil szervezetekkel” – fogalmaznak a párt közleményében, amit az Index szúrt ki. De arra is kitértek, miszerint a DK békéscsabai szervezete tudni szeretné: miről állapodott meg Magyar Péter a Patrióta Békéscsaba Egyesület nevű fideszes álcivil szervezettel? Végül hozzátették:

„Tudjuk, hogy Magyar Péter nem zárja ki a Fidesszel történő összefogást, ezt elmondta már számos interjúban, arról azonban mindenkinek tudnia kell, ha ez valamilyen formában már az idei, június 9-i önkormányzati választáson megtörténik”. Korábban azt is megírtuk, hogy a Diákhitel Központ volt vezetőjének pártja három kerületben indulhat Budapesten: több, egymástól független forrás értesülései alapján a Tisza Párt Újbudán, Rákospalotán és Budafok-Tétényben indít saját polgármester-jelöltet.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.