Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Az első PS3-at és iPhone-t feltörő hacker segít Elon Musknak rendbeszedni a Twittert

TÉMÁK:
#Elon Musk #twitter
Fotó: Twenty20
PC
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

George Hotz, aki még tinédzserként lett híres azzal, hogy egy iPhone SIM-zárját feltörte, valamint a Sonyval is összetűzésbe került a PS3 feltörése miatt, most a Twitter keresőmotorján dolgozik gyakornokként.

Előzmény:

 

Az iPhone-t és PlayStation 3-at feltörő George Hotz a Twitterként dolgozik gyakornokként, hogy segítse a közösségi média keresőfelületének javítását, írja a GameSpot. A mikroblog-felület rengeteg hírben szerepel azóta, hogy Elon Musk megvásárolta és azonnal súlyos átalakításba kezdett, többek között tömeges leépítésekkel.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Hotz Twitteren arról írt, hogy Musk az oldal keresőmotorjának fejlesztésével bízta meg: „Akármit is éreztek a Twitterrel és Elonnal kapcsolatban, ahhoz nekem semmi közöm” – írta, hozzátéve, hogy határozott időre szerződött, hogy „tanuljon és javítson a dolgokon.”

Hotz elsőnek a Twitter azon funkcióját igyekszik kiiktatni, amely egy megkerülhetetlen bejelentkezési oldalt dob a felhasználók elé, ezzel kényszerítve az oldalt még nem használókat a regisztrációra. Ezután egy olyan rendszert tervez kidolgozni, amivel a kedvelt posztok között lehet keresni.

A hacker akkor lett szélesebb körben ismert, amikor 2008-ban 17 évesen tudott feltörni egy iPhone-t. Ezután a PS3-mal kezdett dolgozni, amiért a Sony be is perelte, de végül peren kívül megegyeztek az ügyben.

A Twitter előtt Hotz önvezető autókra írt szoftvert, amely a Tesláéval vetekedett, ezért Musk állítólag többmillió dolláros bónuszokkal megpakolt szerződést ajánlott neki, amit azonban a hackerből lett szoftverfejlesztő elutasított.