Dühös ragequittereknek készült kütyüvel megelőzhető a kontroller összetörése

YouTube/UneccessaryInventions
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 2. - 01:44

Egy youtuber megelégelte, hogy állandóan felhúzzák játék közben, melynek hatására havi szinten cserélgetni kell kontrollerét, ezért megalkotott egy olyan szerkezetet, ami megvédi a gamepadeket.

Talán már mindenki átélt már élete során olyan helyzeteket videojáték közben, amikor ellenfelünk felett könnyedén diadalmaskodhattunk volna, ám valami apró tévedés vagy hiba közbeszólt, és végül igazságtalanul veszítettünk.

Ekkor gyakori a ragequit, ezzel párhuzamosan pedig a kontroller szélrózsa bármely irányába való ösztönös elhajítása, amelyet a pillanat hevében teszünk, és később megbánunk, mivel olykor a pénztárcánk bánhatja, hogy összetörtük kedvenc vezérlőnket.

Az ehhez hasonló eseteket orvosolandó az UneccessaryInventions néven futó youtuber létrehozta a „Rage Quit Protector” nevű kütyüt, ami teljes mértékben megvédi a kontrollert attól, hogy darabjaira hulljon szét egy-egy dobást követően.

Az eszköz lényegében egy műanyagból készült, ovális nyílással ellátott felfújható párna, melynek belsejébe könnyedén elhelyezhetjük Xbox- vagy PS-kontrollerünket, és zavartalanul játszhatunk.

A kütyü egyébként kézmelegítőként is megállja a helyét a téli hónapokban, így ha esetleg felidegesítjük magunkat, előtte legalább kellemes hangulatot varázsolhatunk a hűvös szobánk falai közé.