Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Még több reklám jön a YouTube-ra

Eddig, amikor megállítottunk egy videót, rögtön felugrottak az ajánlott tartalmak, hamarosan azonban itt is hirdetések lesznek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A YouTube hosszú évek óta folytatja kitartó kampányát, melynek részeként egyre több hirdetéssel árasztja el az oldalát abban bízva, hogy a felhasználók Prémium előfizetésre váltanak. Közben pedig a reklámblokkolás ellen indított háborúja is zajlik a cégnek, ami nemrégiben új fázisba ért.

Mint azt már megírtuk, ezúttal az olyan mobilos és számítógépes lejátszóappokat kívánják lefülelni, amelyek reklámok nélkül teszik lehetővé a videómegosztón elérhető tartalmak megtekintését. Ezekben nem fognak betöltődni a videók, továbbá egy hibaüzenetet kapnak majd a nézők. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Most a 24.hu az Android Authority-re hivatkozva azt írja, a YouTube talált még egy helyet, ahova reklámokat lehet tenni: eddig, amikor megállítottunk egy videót, egyből az ajánlott tartalmak jelentek meg, hamarosan azonban itt is hirdetések lesznek.

A Google anyacége, az Alphabet első negyedévre vonatkozó pénzügyi beszámolójában Philipp Schindler, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a tesztidőszak pozitív eredményeket hozott, és a hirdetők is lelkesednek érte – derül ki a cikkből.

Az biztos, hogy a hirdetéstípus először okostévéken jelenik majd meg, ám az kérdéses, erre mikor kerül sor, illetve azt sem tudni még, milyen hosszúak lesznek, s át lehet-e majd ugrani őket. Az sem tisztázott jelenleg, hogy a Google bevezeti-e ezeket a YouTube mobilalkalmazásában – teszik hozzá.