Phil Spencer szerint a DualSense alapján készülhet el az új Xbox-kontroller

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. július 17. - 00:54

Az Xbox fejese meg van győződve róla, hogy sokkal több rajongót el tudnának csábítani a konkurenciától, ha a kontrollerük a Sony egységéhez hasonlítana.

Talán nem meglepetés, hogy a Microsoft a közeljövőben újragondolhatja az eddigi kialakítású Xbox-kontrollereket, és teljesen egyedi ráncfelvarrást végezhet el rajtuk, hiszen az előző generációk esetében is mindezt megtették, elég csak az Elite vezérlőkre gondolni.

Phil Spencert most a Kinda Funny Gamescast beszélgetés alkalmával kérdezték meg arról, milyen tervekkel vágnak neki a next-gen második évének:

“Egyértelműen azon gondolkodunk, hogy másféle eszközöket is piacra dobunk, ezáltal bővíthetjük a termékeink tárházát. Rengeteg munka van még előttünk, például a kontroller kapcsán is van mit tanulnunk a Sony-tól, akik remekül oldották meg az újítást, és olyan külalakot kölcsönöztek a gamepadnek, amelyet bárki megirigyelhet.”

Spencer úgy folytatta, hogy a Sony innovációjára bár senki sem számított, mégis korszakalkotónak bizonyult, főként a haptikus visszajelzést és az egészen merész dizájnt említette meg fő tényezőként.

Az Xbox fejese hozzátette, kitűzött céljuk, hogy az elkövetkező hónapokban nekifogjanak a fejlesztéseknek, és egy olyan kontrollert tegyenek le az asztalra, ami egyrészt megfizethető, másrészt kényelmes és végül, de nem utolsósorban túlmutat a jelenlegi formavilágon.