Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,064 $

Öt éve fejlesztés alatt álló újítást vezet be a Google

A Google Play Áruház mostantól lehetővé teszi az Android felhasználók számára, hogy egyszerre két alkalmazást töltsenek le.

...svg content...Fotó: Unsplash/Pathum Danthanarayana
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Az elmúlt évek során számos változáson ment keresztül a Play Áruház, legutóbb az AI által generált GYIK-eket vezette be az alkalmazáslistákhoz, a jövőben pedig AI-t használnának az alkalmazások/játékok funkcióinak gyors összefoglalására is.

Ezen fejlesztések mellett a Google azon is munkálkodott, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára több alkalmazás egyidejű letöltését, ami jelentős változás a korábbi, egyszerre egy letöltést engedélyező rendszerhez képest. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A 9to5Google a Play Áruház 40.6.31-es verziójával már tesztelte is a funkciót, és úgy tűnik, valóban működik, ám jelenleg csak két alkalmazás tölthető le egyszerre, a további letöltések pedig a megszokottakhoz hasonlóan várólistára kerülnek.

A korábban kiszivárgott hírek szerint a terv az volt, hogy legalább öt alkalmazás is tölthető legyen egyszerre, így elképzelhető, hogy a Google hamarosan további változtatásokat eszközöl a korlátozásokon.

Apró érdekesség, hogy az új funkció nem terjed ki az alkalmazásfrissítésekre, ott ugyanis a Play Áruház továbbra is egy frissítést futtat egyszerre, a többit pedig várakoztatja, noha ezen a téren talán több értelme lenne a szimultán frissítésnek.

A Google legalább 2019 óta dolgozik azon, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára több mint egy alkalmazás egyidejű letöltését. Hogy miért kellett ilyen sokáig várni a funkció bevetésére, az egyelőre nem került megválaszolásra, mindenesetre aligha annak bonyolultsága volt a legfőbb akadályozó tényező.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.