Bedrogozva egy idegen autójába ült be véletlenül a kábítószer-kereskedő

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 15. - 10:05

A 32 éves férfi egy halom droggal a táskájában bódult állapotban egy másik férfi parkoló autójába ült be.

A vádlottat korábban, más ügyben, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amely büntetésből 2017. év tavaszán szabadult feltételes kedvezménnyel – írta az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott a szabadulását követően, de legkésőbb 2019. évtől kezdve – egészen az elfogásáig – különböző kábítószerekkel kereskedett Budapest területén. A vádlott a beszerzett kábítószert – amfetamint és marihuánát – a vevőkörébe tartozó fogyasztók részére értékesítette.

A vádlott maga is fogyasztott kábítószert. 2019. október 3-án, amfetamin hatása alatt, zavart állapotban beült egy XI. kerületben parkoló gépkocsiba, amelynek az ajtaja nyitva volt. Az autó tulajdonosa ezt észlelte, és értesítette a rendőröket.

A vádlott a rendőri intézkedés idején a táskájában különböző kiszerelésben, értékesítésre szánt kábítószereket tartott, így csaknem 200 gramm marihuánát, valamint mintegy 900 gramm amfetamint. A rendőrök emellett a kábítószerek porciózásához használatos műanyag tasakokat, digitális mérleget, és több mint 300 ezer forint készpénzt is lefoglaltak tőle.

A Fővárosi Főügyészség a különös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozva.